Το οποίο ονομάζεται Fold n' Roll και μετατρέπεται από smartphone σε Phablet και Tablet

Πέρα από την αποκάλυψης της νεώτερης σειράς συσκευών της, η TCL παρουσίασε ένα πολύ φιλόδοξο concept smartphone, το οποίο μπορεί να μην κυκλοφορήσει για αρκετά ακόμα χρόνια. Η ονομασία αυτού, Fold n' Roll και συνδυάζει αναδιπλούμενη και κυλιόμενη οθόνη.

Η αρχική μορφή της συσκευής είναι αρκετά δεδομένη ως smartphone 6,87 ιντσών, το οποίο ξεδιπλώνει όπως το Mate X σε ένα τετραγωνισμένο tablet με διαγώνιο 8,85 ιντσών. Από εκεί και πέρα, υποθετικά ο χρήστης θα μπορεί να επεκτείνει την κυλιόμενη οθόνη στο μέγιστο, με την οθόνη της συσκευής να φτάνει τις 10 ίντσες.

tcl-concept-gif.gif

Όπως είναι αναμενόμενο με τέτοια concept εταιρειών, το ενδεχόμενο να δούμε όντως την κυκλοφορία μιας τέτοιας συσκευής είναι (για την ώρα τουλάχιστον) απίθανο. Αρχικά ο εξωτερικός τρόπος διπλώματος της οθόνης είναι κάτι που δύσκολα θα μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς το ρίσκο για φθορές χρήσης και ζημιά από πτώση είναι πολύ μεγάλο. Κάτι παρόμοιο είδαμε και με το Huawei Mate X2 όταν κυκλοφόρησε. Το κόστος παίζει επίσης μεγάλο ρόλο, καθώς οι μηχανισμοί επέκτασης οθόνης δε θα είναι φθηνοί, με την τιμή της συσκευής να εκτοξεύεται.

tcl-concept-phone-3.jpg

Η TCL όμως ανέκαθεν διέθετε smartphone και tablet σε προσιτές τιμές, κάτι που πιθανότατα θα θέλει να κάνει και για τις φιλόδοξες συσκευές της που ίσως δούμε στο μέλλον. Η εταιρεία ήδη ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κατασκευάσει smartphone με κυλιόμενη οθόνη μέσα στο 2021, που σύμφωνα με τον υπεύθυνο μάρκετινγκ Stefan Streit, θα κοστίζει κάτω από $1,000 όταν κυκλοφορήσει. Αν συνυπολογίσουμε πως η παρόμοια απόπειρα της LG θα κόστιζε $2,300 σύμφωνα με φήμες, είναι δύσκολο η TCL να καταφέρει να μειώσει τόσο πολύ την τιμή.

Για την ώρα, είναι προτιμότερο να το θεωρούμε ως ένα πείραμα της εταιρείας για να δει τις αντιδράσεις του κοινού. Η αγορά αναδιπλούμενων συσκευών είναι ακόμα στην αρχή της, με τις εταιρείες να προσπαθούν ακόμα να λύσουν προβλήματα χρήσης και να προβλέψουν ανάγκες καταναλωτών.

Αυτό βέβαια δεν αποκλείει τη πιθανότητα, το Fold n’ Roll να προβλέψει τα smartphone του μέλλοντος. Κι ακόμη αν πέσει έξω, είναι ένα δείγμα ότι η TCL θέλει να προσφέρει πολλά παραπάνω πέρα από οικονομικά smartphone.

tcl-concept-phone-1.jpg

  • Like 2