Μετά από σχετικές αναφορές, η Toshiba επιβεβαίωσε ότι το τμήμα παραγωγής NAND flash της εταιρείας πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί. Μερικές φορές, αν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα, το τμήμα μίας εταιρείας μπορεί να συμπαρασύρει τα υπόλοιπα υγιή τμήματα στην καταστροφή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, και ενώ το τμήμα NAND flash αποδίδει πολύ καλά, η Toshiba πρόκειται να χάσει πολλά εκατομμύρια εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την Αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων Westinghouse Electric, το 77% της οποίας εξαγόρασε τον Οκτώβριο του 2006 (το πρόβλημα σύμφωνα με την εταιρεία είναι τα συμβόλαια τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων AP1000, το κόστος κατασκευής των οποίων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο).

 

Αναγκαστικά από ότι φαίνεται, ο Ιαπωνικός κολοσσός θα πρέπει να πουλήσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία του, και ένα από τα καλύτερα και με τα περισσότερα κέρδη είναι η επιχείρηση κατασκευής chips μνήμης NAND flash που διατηρεί.

 

Από την νέα εταιρεία spin-off που θα προκύψει από την ανεξαρτητοποίηση του, η Toshiba επιθυμεί να πουλήσει το 20% και φημολογείται πως η WD ενδιαφέρεται να το αποκτήσει. Η WD που πρόσφατα πραγματοποίησε την τεράστια εξαγορά της SanDisk έναντι περίπου $19 δισεκατομμυρίων σε μετρητά και μετοχές, πρόκειται με το συγκεκριμένο ποσοστό (το 20% στη νέα εταιρεία) να απειλήσει στην κορυφή της αγοράς την Samsung.

 

Τώρα, η WD κατέχει το 17,1% της αγοράς NAND flash, η Toshiba το 19,8% και η Samsung το 36,6% της αγοράς. Η εταιρεία SK Hynix που είναι 5η σε ποσοστό στην αγορά ενδιαφέρεται επίσης να αποκτήσει το 20% της νέας εταιρείας που θα προκύψει. Η Toshiba επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά μέχρι τις 31 Μαρτίου, και εκτιμάται ότι θα φέρε στα ταμεία της εταιρείας περίπου $2,5 δισεκατομμύρια.

 

Link.png Site: GSMArena
Link.png Site: TechPowerUp