Η Nike παρουσίασε ένα νέο ζευγάρι παπουτσιών, τα HyperAdapt 1.0, τα οποία σφίγγουν τα κορδόνια αυτόματα, ένα χαρακτηριστικό που επιθυμούσε μεγάλος αριθμός ατόμων από την κυκλοφορία της ταινίας Back to the Future II πριν από 30 χρόνια, στην οποία ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας, ο Marty McFly, φοράει τέτοια παπούτσια.

Μόλις ο χρήστης τοποθετήσει το πόδι του μέσα στα HyperAdapt 1.0, η φτέρνα του ενεργοποιεί έναν αισθητήρα και στη συνέχεια τα κορδόνια σφίγγουν αυτόματα. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει πόσο σφιχτά θέλει να είναι τα κορδόνια, χρησιμοποιώντας κουμπιά που βρίσκονται στις πλαϊνές μεριές των παπουτσιών.

 

Η Nike είχε κατασκευάσει τα Air Mags, τα παπούτσια από την ταινία Back to the Future, τα οποία ενσωμάτωναν κιόλας την εν λόγω τεχνολογία για τα κορδόνια. Ωστόσο, δεν σκόπευε να τα διαθέσει στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, καθώς πωλήθηκε εξαιρετικά περιορισμένος αριθμός τεμαχίων.

 

Σύμφωνα με τη Nike, τα HyperAdapt 1.0 θα κυκλοφορήσουν την ερχόμενη εορταστική περίοδο σε τρία χρώματα, όμως θα μπορούν να τα αγοράσουν μόνο όσοι είναι μέλη του Nike+. Ακόμη, η Nike φαίνεται ότι σκοπεύει να βελτιώσει περαιτέρω την τεχνολογία των κορδονιών. Σύμφωνα με δήλωση του Tinker Hatfield, σχεδιαστή παπουτσιών Nike, μελλοντικά το παπούτσι θα μπορούσε να καθορίζει εάν τα κορδόνια πρέπει να σφίξουν ή να χαλαρώσουν και να κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις αυτόματα.

 

 

Link.png Site: TheVerge