Πέρα από το Pixi 3, το οικονομικό smartphone της Alcatel που θα είναι διαθέσιμο με Android, Windows Phone ή Firefox OS, η Alcatel θα παρουσιάσει στην έκθεση CES 2015 την ερχόμενη εβδομάδα το πρώτο της smartwatch, το οποίο και αυτό θα είναι ιδιαίτερα οικονομικό.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα κοστίζει αρκετά λιγότερα χρήματα από τον ανταγωνισμό (ένα κλάσμα της τιμής άλλων smartwatch). Όπως μπορείτε να δείτε και από την φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα, το Alcatel Watch διαθέτει στρογγυλή οθόνη, και χωρίς το κενό που είδαμε να υπάρχει στο κάτω μέρος του Moto 360.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, η στρογγυλή οθόνη του Alcatel Watch είναι μικρότερη σε διάμετρο και δεν καταλαμβάνει όλη την επιφάνεια της πρόσοψης, αφού φαίνεται να περιβάλλεται από ένα ημιενεργό δαχτυλίδι.

Από όσο μπορούμε να καταλάβουμε, τόσο η οθόνη όσο και το δαχτυλίδι μπορούν να σχηματίζουν χρωματικούς συνδυασμούς και μοτίβα για την δημιουργία και εφαρμογή διάφορων προσόψεων. Οι χρήστες επίσης θα μπορούν να επιλέξουν το Alcatel Watch με πλαστικό λουράκι ή μεταλλικό μπρασελέ.

 

Η εταιρεία λέει πως το smartwatch συνδέεται με smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android, πως παρακολουθεί τις καθημερινές δραστηριότητες του χρήστη (για παράδειγμα τις αθλητικές δραστηριότητες, τα βήματα, ενώ βλέπουμε επίσης στην φωτογραφία να δείχνει και τους καρδιακούς παλμούς), του προσφέρει την δυνατότητα να ελέγχει την μουσική, να τραβάει φωτογραφίες (λογικά, το ρολόϊ λειτουργεί ως πλήκτρο ενεργοποίησης του κλείστρου για την κάμερα του κινητού) καθώς και να λαμβάνει διάφορες ειδοποιήσεις (email, μηνύματα κ.ά).

 

Link.png Site: The Verge