Τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά το Dot μπορεί να μοιάζει με ένα απλό smartwatch ή smartband, αφού προσφέρει τις κλασικές λειτουργίες πλοήγησης και messaging, λέει την ώρα και έχει ξυπνητήρι ενώ εξοπλίζεται με Bluetooth 4.0. Αυτό ωστόσο που το καθιστά ξεχωριστό είναι ότι πρόκειται για ένα Μπράιγ smartwatch (Braille). Για την ακρίβεια, είναι το πρώτο Μπράιγ smartwatch στον κόσμο.

Στην πρόσοψη, διαθέτει ένα απτικό σύστημα από ανάγλυφες κουκίδες που σηκώνονται και πέφτουν σε ρυθμιζόμενες ταχύτητες, με αποτέλεσμα ο χρήστης του να μπορεί να διαβάζει λέξεις σε κώδικα Μπράιγ τοποθετώντας το δάχτυλο του πάνω σε αυτές.

 

Με αυτό το σύστημα, οι χρήστες του Dot μπορούν να διαβάζουν ebooks χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν χιλιάδες δολάρια για την αγορά ενός φορητού συστήματος Μπράιγ αφού η φορετή συσκευή θα κυκλοφορήσει για λιγότερο από $300, με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν του χρόνου. Όσον αφορά στην αυτονομία του, το Dot θα προσφέρει 10 ώρες χρήσης.

 

Ένα από τα σημαντικότερα επίσης πλεονεκτήματα του, είναι ότι μπορεί να μάθει στον χρήστη του τον Κώδικα Μπράιγ (στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι μόλις το 10% των ανθρώπων με προβλήματα όρασης μαθαίνουν Μπράιγ ενώ στην Μ. Βρετανία το ποσοστό αυτό πέφτει κάτω από το 1%).

 

gallery_286955_2278_41214.jpg

 

Link.png Site: Engadget