Σύμφωνα με μία μακροχρόνια μελέτη Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, η φυσική δραστηριότητα των παιδιών ηλικίας από 9 έως 15 ετών μειώνεται κατά περίπου 40 λεπτά την ημέρα κάθε έτος που περνάει.

Στην ηλικία των 19 ετών, είναι τόσο καθιστική η ζωή του νέου, που μοιάζει με εκείνη ενός 60χρονου σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου John Hopkins. Η δημοφιλής κατασκευάστρια fitness trackers και smartwatches Fitbit πιστεύει ότι η καλή υγεία έρχεται με τις υγιεινές συνήθειες, και οι υγιεινές συνήθειες ξεκινούν από το σπίτι.

Ακριβώς για αυτό το λόγο, λέει η εταιρεία, δημιούργησε το Fitbit Ace, τον πρώτο fitness tracker που είναι κατάλληλος για παιδιά από 8 ετών και άνω. Αντί να αποσπά την προσοχή, το Ace είναι ο τύπος συσκευής που θα δώσει κίνητρα στα παιδιά να κινηθούν ώστε όλη την οικογένεια να ξεκινήσει να ακολουθεί ένα περισσότερο υγιεινό τρόπο ζωής.

0313-fitbit-for-kids-fitbit-ace-blog-hero.jpg.66729bbf55c34fbf29daabaf61c38fae.jpg

Από άποψη design, η συσκευή θυμίζει το Alta HR, αλλά με ένα περισσότερο ανθεκτικό σώμα και πλαστικό λουράκι με την εμπειρία χρήσης να παραμένει όμοια (μετράει βήματα, προσφέρει reminder κ.ά). Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος διαχείρισης της συσκευής από τους γονείς, οι οποίοι θα μπορούν να δημιουργούν οικογενειακούς λογαριασμούς που παρέχουν πληροφορίες με-μία-ματιά για όλα τις συνδεδεμένες συσκευές Fitbit της οικογένειας.

Από εκεί και πέρα, μπορούν εκτός από το να μαθαίνουν τον αριθμό των βημάτων που κάνουν τα παιδιά τους, έχουν και δυνατότητα ελέγχου και έγκρισης των αιτημάτων φιλίας, δυνατότητα που αποτελεί μέρος των “Parental Controls”.

Επίσης, επειδή η συσκευή είναι COPPA-compatible, όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τα παιδιά παραμένουν απολύτως ασφαλή ενώ ο γονιός, μπορεί να ελέγχει και σε ποια έχουν πρόσβαση τα παιδιά του: έτσι ενώ μπορούν να γνωρίζουν τον αριθμό των βημάτων τους, δεν θα δουν τις θερμίδες που έκαψαν αν το επιθυμείτε, ούτε το ποσοστό λίπους κ.ά.

Ace_Lifestyle_Friends_Soccer_3136-730x487.png.037c8a653d409614cec0d4c68838996c.png

To Fitbit Ace προσφέρει δυνατότητα αλλαγής clock face με δέκα επιλογές, διαθέτει activity tracking (steps tracker, active minutes, sleep tracker, rewards, challenges και family challenges κ.ά. Το νέο Fitbit Ace στοιχίζει $99,95.

Engadget