Το αρκετά δημοφιλές Versa της Fitbit απέκτησε και «Lite» έκδοση, που είναι φθηνότερη. Μαζί με το Versa Lite, η Fitbit παρουσίασε πρόσφατα και μερικά νέα smart bands, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ένα που απευθύνεται σε παιδιά.

Όπως γίνεται κατανοητό και από την ονομασία του, το Versa Lite δεν ήρθε για να αντικαταστήσει το εξαιρετικά επιτυχημένο εμπορικά Versa, αλλά να εμπλουτίζει την προϊοντική προσφορά της εταιρείας με ένα νέο, φθηνότερο μοντέλο που βασίζεται στις ίδιες αρχές, αλλά προσφέρει τα βασικά από άποψη «tracking».

Το Versa Lite στοιχίζει €159,95, δηλαδή €40 λιγότερα από το κανονικό Versa και €70 λιγότερα από το Fitbit Versa Special Edition. Παρόλα αυτά, προσφέρει σχεδόν όλα όσα έκαναν το «original» μοντέλο μία εμπορική επιτυχία. Έτσι, προσφέρει αυτονομία άνω των τεσσάρων ημερών και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να παρακολουθεί βήματα, παλμούς καρδιάς και τις θερμίδες με το ίδιο επίπεδο ακρίβειας.

 Επιπλέον, διαθέτει την ίδια ακριβώς οθόνη 1,34 ιντσών (με φωτεινότητα 1000nits ώστε να είναι ευκρινής ακόμα και υπό το έντονο φως του ήλιου), έχει τις ίδιες λειτουργίες άσκησης (δεκαπέντε σε αριθμό) και επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε στην προπόνηση σας στην πισίνα χωρίς κανένα πρόβλημα (αδιάβροχο μέχρι 50m). Όλα επίσης τα αξεσουάρ για το Versa ταιριάζουν και στο Versa Lite. Η σύνδεση με το smartphone πραγματοποιείται μέσω Bluetooth LE, για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο smartwatch κ.ά. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Fitbit OS 2.0.

Μία σημαντική διαφορά σε σχέση με το κανονικό Versa είναι ότι η έκδοση «Lite» διαθέτει ένα πλήκτρο στην θέση τριών (με ένα πάτημα κλείνει την οθόνη ενώ με παρατεταμένο πάτημα δίνει πρόσβαση σε διάφορες επιλογές για την διαχείριση των ειδοποιήσεων κ.ά.

Μαζί με το Versa Lite, η Fitbit παρουσίασε και τα νέα smartbands, Inspire, Inspire HR και Ace 2. Η νέα σειρά Inspire αντικαθιστά τη σειρά Alta προσφέροντας όσα θα περιμένατε από ένα smartband, δηλαδή μέτρηση θερμίδων, παρακολούθηση ύπνου, άσκησης και βημάτων.

Ο χειρισμός των μοντέλων της σειράς Inspire πραγματοποιείται μέσω «swipes» στην οθόνη αφής όταν η σειρά Alta αναγνώριζε μόνο «taps». Τόσο το Inspire όσο και το Inspire HR προσφέρουν αυτονομία πέντε ημερών. Το κόστος του Inspire είναι €69,95 ενώ του Inspire HR είναι €30 υψηλότερο αφού πέρα από όλα όσα προσφέρει το απλό Inspire παρέχει επιπλέον «heart rate tracking 24/7» όπως λέει η εταιρεία.

Η Fitbit παρουσίασε επίσης το Ace 2, ένα smartband για παιδιά που προσφέρει «animated watchfaces», sleep και fitness tracking κ.ά. Η διαφορά με τα smartbands για τους «μεγάλους» είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η συσκευή δείχνει ακριβώς τα δεδομένα που είναι κατάλληλα για τα παιδιά. Έτσι, δεν παρέχονται πληροφορίες για τις θερμίδες για παράδειγμα, αλλά κυρίως για την επίτευξη κάποιου στόχου που έχει τεθεί (π.χ πόσος χρόνος απαιτείται ακόμα για να τον επιτύχουν). Το κόστος του Acer 2 είναι €99,95 και απευθύνεται σε παιδιά 8 ετών και άνω.