Με στόχο να προσφέρει την ποιότητα ενός ελβετικού χρονογράφου σε συνδυασμό με τις δυνατότητες ενός smartwatch, η Movado συνεργάστηκε με την HP για να δημιουργήσει το νέο Movado Bold Motion smartwatch.

Η εταιρεία επίσης ήθελε η λειτουργία του νέου Bold Motion να είναι ιδιαίτερα απλοποιημένη, και έτσι ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει όλα τα “έξυπνα πράγματα” που κάνει ένα smartwatch, όπως να ειδοποιήσει για την λήψη email ή μηνυμάτων, για εισερχόμενες κλήσεις ή για προγραμματισμένες συναντήσεις ή ακόμα και να μετρήσει βήματα και το μοτίβο ύπνου, δεν μοιάζει με… ένα κινητό σε σμίκρυνση στον καρπό του ιδιοκτήτη του.

 

Έτσι, ενώ διατηρεί την εμφάνιση ενός παραδοσιακού χρονογράφου υψηλής ποιότητας (εξάλλου διατηρεί το παραδοσιακό καντράν με τους δείκτες, αν και διαθέτει ένα φωτιζόμενο δεύτερο “καντράν” που πάλλεται) τα φωτιζόμενα LEDs και η δόνηση που διαθέτει συγχρονίζονται με το λογισμικό στο κινητό του χρήστη, με το οποίο συνδέεται μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, για να προσφέρει τις απαραίτητες ειδοποιήσεις.

 

Το Movado Bold Motion συνεργάζεται άψογα τόσο με smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα της Google, Android όσο και με Apple iOS. Από το Movado Bold Motion απουσιάζουν πάντως διάφοροι αισθητήρες, όπως εκείνος για την μέτρηση των καρδιακών παλμών αλλά και άλλα χαρακτηριστικά όπως το WiFi, το ηχείο ή ένα μικρόφωνο κ.ά. Η εταιρεία ωστόσο δεν ήθελε να ενσωματώσει τόσα πολλά χαρακτηριστικά ώστε να πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας. Το Movado Bold Motion προσφέρει αυτονομία μίας εβδομάδας.

 

gallery_286955_2614_42281.jpg

 

Φυσικά το Movado Bold Motion είναι αδιάβροχο και έρχεται σε μαύρο ή ασημένιο χρώμα με κάσα από Black PVD ή ανοξείδωτο ατσάλι με κεραμική επίστρωση (44mm) και με πλαστικό λουράκι και κόστος $695.

 

Το Movado Bold Motion είναι το τρίτο προϊόν “Engineered by HP” που κυκλοφορεί. Από το πρόγραμμα “Engineered by HP” είδαμε στο παρελθόν να βγαίνει και το MB Chronowing του Michael Bastian.

 

 

Link.png Site: Engadget