Είσοδο στην κατηγορία των έξυπνων ρολογιών κάνει η Fitbit με το Ionic, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο με τιμή $299.

Αποτελώντας ένας από τους δημοφιλέστερους κατασκευαστές wristband, η Fitbit με το Iconic στέκεται απέναντι από το Apple Watch με το Ionic, έχοντας ως κύρια πλεονεκτήματα την αυτονομία των 4 ημερών αλλά και δυνατότητες που έχουν σχέση με την καταγραφή επιδόσεων κατά τη διάρκεια που ο κάτοχός του γυμνάζεται ή ασχολείται με ένα άθλημα. Με όμορφη -σε γενικές γραμμές- εμφάνιση, το Ionic ενσωματώνει GPS δέκτη ενώ η οθόνη αφής, έχει φωτεινότητα 1000nits για απροβλημάτιστη χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με τη Fitbit, η αυτονομία με πλήρη χρήση του GPS πέφτει στις 10 ώρες ενώ ενσωματώνει αισθητήρα SpΟ2 για τη μέτρηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εύρεση διαστημάτων άπνοιας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

 

Ο αποθηκευτικός χώρος των 2,5GB είναι αρκετός για την αποθήκευση 300 τραγουδιών, υποστηρίζοντας σύνδεση με το Pandora. Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές με κάρτες American Express αλλά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

 

 

Η Fitibit έχει δημιουργήσει τη δική της πλατφόρμα στην οποία στηρίζεται το νέο της smartwatch, με τις πρώτες εφαρμογές να είναι αυτές της Strava, του Accuweather και του Flipboard. Η εταιρεία υπόσχεται περισσότερες κυκλοφορίες το επόμενο διάστημα αλλά και ένα SDK που βασίζεται στην πρόσφατη εξαγορά της Pebble προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι προγραμματιστές να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές.

 

Link.png Site: 9to5mac