Έχοντας φύγει πλέον από την ιδιοκτησία της Nokia και έχοντας επιστρέψει στους ιδρυτές της, η Withings παρουσίασε στη CES 2019 μεταξύ άλλων τη δική της πρόταση για ένα πολύ πιο σύγχρονο πιεσόμετρο.

Το BPM Core που δοκιμάσαμε, δεν έχει καμία σχέση με τα παραδοσιακά πιεσόμετρα αφού σ' αυτό ο ενδιαφερόμενος δε θα συναντήσει το κλασσικό «φούσκωμα» στο περιβραχιόνιο κατά τη λειτουργία του. Με τη χρήση αισθητήρων, η συσκευή μπορεί να μετρήσει την πίεση του αίματος αλλά και τον σφυγμό, ακούγοντας με μεγάλη ακρίβεια την καρδιά.

Σε ερώτησή μας, τα στελέχη της Withings μας ανέφεραν ότι το BPM Core βρίσκεται στο στάδιο τελικής έγκρισης από τον FDA, του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων, μια διαδικασία η οποία αναμένεται να «ολοκληρωθεί άμεσα». 

Οι δυνατότητες του BPM Core δεν τελειώνουν εκεί αφού μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι και καρδιογράφημα εκτός βεβαίως από τη μέτρηση της πίεσης και των παλμών σας. Ο σχεδιασμός του όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία είναι εντυπωσιακός, ενώ η χρήση του είναι αρκετά εύκολη. Σ' αυτή ο ενδιαφερόμενος θα βρει βοήθεια στο σχετικό app όπου και αποθηκεύονται οι μετρήσεις και δίνονται μια σειρά από πληροφορίες. 

Θα πρέπει να περιμένουμε το BPC Core της Withings μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους -αν όλα πάνε καλά με τον FDA-, και με την τιμή του να έχει οριστεί στα $249.

 

  • Like 3