H Western Digital ανακοίνωσε μία νέα έκδοση του συστήματος αποθήκευσης My Book Duo που προσφέρει χωρητικότητα 20TB. Πρόκειται για το μεγαλύτερης χωρητικότητας σύστημα αποθήκευσης της εταιρείας.

Όπως είναι κατανοητό, πρόκειται για ένα RAID-optimized σύστημα (RAID 0) που υποστηρίζει ταχύτητες ανάγνωσης (sequential) έως και 360MB/s και το οποίο στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει δύο θύρες USB 3.0 και με USB Type-C (USB 3.1).

 

Tο My Book Duo επίσης έρχεται με κρυπτογράφηση στο hardware τύπου AES 256-bit ώστε εφόσον το κρίνετε απαραίτητο να είναι ασφαλή τα πολύτιμα αρχεία και έγγραφα σας (π.χ για μικρές επιχειρήσεις ή γραφεία). Για ακόμα περισσότερη ασφάλεια, μπορείτε να ρυθμίσετε το My Book Duo σε RAID 1 για το “mirroring” των δεδομένων σας, στους σκληρούς δίσκους WD Red που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Eκτός από RAID 0 και RAID 1 υποστηρίζεται πάντως και JBOD, το οποίο μπορείτε να ορίσετε μέσω του λογισμικού WD Drive Utilities.

 

Mε τιμή $849,99 (καλύπτεται από 3ετή εγγύηση), το My Book Duo της Western Digital δεν είναι αυτό που θα λέγαμε… προσιτό, ωστόσο υπάρχουν χρηστες που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν το παραπάνω ποσό επειδή επιθυμούν να αποθηκεύουν όλα τα δεδομένα και το περιεχόμενο τους σε μία τοποθεσία.

 

https://www.youtube.com/watch?v=87mJLy_7G4o

 

Link.png Site: The Verge