Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Xiaomi, Hugo Barra, σε πρόσφατο συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο, η πολυτιμότερη εταιρεία start up θα ξεκινήσει αργότερα μέσα σε αυτό το έτος την πώληση προϊόντων αξεσουάρ, όπως το Mi Band, Mi power bank και τα Xiaomi Pistons, στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω του επίσημου ιστότοπου mi.com

Ωστόσο, δεν άργησε ο ίδιος να σημειώσει πως τα κινητά και τα tablets της εταιρείας δε θα γίνουν ακόμα διαθέσιμα. στη συγκεκριμένη αγορά. Ανέκαθεν, η Xiaomi ήταν επιφυλακτική όσον αφορά τα σχέδια της για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας και δεν ήταν λίγες οι μεγάλες εταιρείες που δε τα κατάφεραν.

 

Επίσης, η εταιρεία πρέπει να λάβει υπόψιν πως οι συσκευές της πρέπει να έχουν ειδική πιστοποίηση για χρήση εντός των Πολιτειών και να τροποποιήσει όπου απαιτείται το λογισμικό MIUI. Αυτό όμως που ενδιαφέρει την Xiaomi πρωτίστως είναι πως έχει γεμίσει την Κινεζική αγορά με φθηνά και ποιοτικά gadgets.

 

Ο Barra επισήμανε ακόμη την τεράστια κοινότητα που έχει δημιουργήσει η Xiaomi και την αλληλεπίδραση με τους χρήστες της αφού μόνο το 2014, διοργανώθηκαν 665 εκδηλώσεις θαυμαστών της στην Κίνα. Η εταιρεία για την ώρα, διαθέτει τα κινητά της τηλέφωνα σε οκτώ ασιατικές χώρες, και σύντομα θα επεκταθεί στη Βραζιλία. Μεγάλη σημασία δίνει και στο δικό της περιβάλλον το οποίο βρίσκεται σε κάθε της συσκευή, το MIUI, το οποίο αναβαθμίζει συνεχώς με νέα χαρακτηριστικά, και συγκεκριμένα κυκλοφορώντας μια νέα έκδοση κάθε εβδομάδα, κάτι που γίνεται επί 224 εβδομάδες σερί.

 

Link.png Site: Engadget