Εκτός από το νέο Mi 5X, η Xiaomi ανακοίνωσε πρόσφατα το δικό της έξυπνο ηχείο, το οποίο από ότι φαίνεται φέρει τον Smart Assistance της εταιρείας –που αποτελεί και μέρος του MIUI 9, και τον οποίο συναντούμε και στο Mi 5X.

Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις στο Mi AI Speaker που είναι σχετικές με ειδήσεις, με τον καιρό, με διάφορες μετρήσεις και μπορείτε να του ζητήσετε να σημειώσει κάποιο ραντεβού σας ή να αποθηκεύσει κάποια υπενθύμιση ή κάποιο ξυπνητήρι.

 

Με τη βοήθεια του επιπλέον μπορείτε να ελέγξετε διάφορες έξυπνες συσκευές (αυτοματισμού) στο σπίτι σας (άλλες συσκευές της Xiaomi ή συσκευές από τους συνεργάτες της εταιρείας που είναι περισσότεροι από εκατό διαβάζουμε), να αναπαράγει τη μουσική που σας αρέσει, audiobooks (και ιστορίες για παιδιά) ή podcasts και radio. Με την εφαρμογή επίσης που η εταιρεία διέθεσε για το κινητό σας, μπορείτε να του εγκαταστήσετε πρόσθετα (add-ons) για να προσθέσετε επιπλέον λειτουργικότητα στη συσκευή.

 

Το έξυπνο ηχείο έχει μία διάταξη από τρεις οδηγούς, με έναν οδηγό στο κάτω μέρος και δύο στα πλάγια ενώ ενσωματώνει και έξι “beamforming” μικρόφωνα στο πάνω μέρος του, για ήχο 360-degree με echo cancelation.

 

Το Mi AI Speaker θα κοστίζει περίπου $44 στην αγορά της Κίνας όταν θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο (οι early adapters στην Κίνα μπορούν να το αποκτήσουν σχεδόν δωρεάν αν βοηθήσουν να βελτιωθεί ο assistant και το σύστημα AI που ενσωματώνει λαμβάνοντας μέρος στο beta program).

 

gallery_286955_4090_1979.jpg

 

Link.png Site: TechCrunch
Link.png Site: GSMArena