Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και η Xiaomi κατέληξαν σε συμφωνία και επομένως η Κινέζικη εταιρεία αφαιρέθηκε από την «μαύρη λίστα» στην οποία είχε καταλήξει από την κυβέρνηση Donald Trump τον περασμένο Ιανουάριο.

O Donald Trump μάλιστα την είχε χαρακτηρίσει ως μία Κομμουνιστική Κινέζικη Στρατιωτική εταιρεία ισχυριζόμενος ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Κινεζικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.

Από ότι φαίνεται όμως το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής δεν έχει την ίδια άποψη, καθώς έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή της ιστοσελίδας Bloomberg επιβεβαίωσαν την άποψη του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ότι το «σωστό» θα ήταν να βρεθεί εκτός «μαύρης λίστας».

Αν είχε παραμείνει στη «μαύρη λίστα», δεν θα μπορούσαν να γίνουν επενδύσεις στην εταιρεία από Αμερικανούς επενδυτές καθώς παράλληλα θα απαγορεύονταν οι όποιες διαπραγματεύσεις της μετοχής της στα Αμερικανικά χρηματιστήρια. Η Κινέζικη εταιρεία υποστήριξε ότι είναι ανεξάρτητη και πως «κέρδισε» μία προσωρινή διαταγή να μείνει εκτός μαύρης λίστας τον Μάρτιο. Εκπρόσωπος της Xiaomi δήλωσε στην ιστοσελίδα Android Authority ότι «παρακολουθεί με προσοχή της εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα». Αυτά, δεν είναι και τα μοναδικά καλά νέα για την Κινέζικη εταιρεία καθώς πρόσφατα έγινε γνωστό ότι ξεπέρασε την Apple στην Ευρωπαϊκή αγορά καταλαμβάνοντας τη 2η θέση σε αριθμό πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε.

  • Like 7
  • Thanks 2