Η σειρά Ultra της Xiaomi πάντα αποτελούσε για τους χρήστες μια εντυπωσιακή εμπειρία, προσφέροντας αντοχή στο νερό, φανταστικό hardware ειδικά σε ότι αφορά τις κάμερες καθώς και κορυφαίες επιδόσεις.

Μετά από πολλές διαρροές, η Xiaomi παρουσίασε επίσημα στην Κίνα το Xiaomi 13 Ultra.

Η σειρά Ultra τείνει να επικεντρώνεται στο hardware της κάμερας και το Xiaomi 13 Ultra δεν αποτελεί εξαίρεση. Θα πρέπει να περιμένετε ένα σύστημα τετραπλών καμερών με την επωνυμία της Leica και το οποίο αποτελείται από μια κύρια κάμερα 50MP μεγέθους 1” και τρεις ακόμη αισθητήρες 50MP/IMX858.

Η Xiaomi χρησιμοποιεί τον αισθητήρα IMX989 1” της Sony για την κύρια κάμερα των 50MP, οπότε θα πρέπει να περιμένετε εξαιρετικά αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό από αυτόν τον γιγαντιαίο αισθητήρα. Η εταιρεία προσφέρει επίσης τεχνολογία ρυθμιζόμενου διαφράγματος με το νέο της smartphone, αν και με τη μορφή ενός σχεδιασμού διπλού διαφράγματος και όχι ενός πραγματικά μεταβλητού διαφράγματος. Εννοείται πάντως ότι και αυτή η λύση είναι εξίσου χρήσιμη, επιτρέποντάς σας να αλλάζετε από f/1.9 σε f/4.0.

Όσον αφορά άλλες κάμερες στο πίσω μέρος, βρίσκουμε μια κάμερα 50MP με οπτικό zoom 3,2x, έναν περισκοπικό φακό 50MP (οπτικό zoom 5x, ικανό για 10x cropped zoom) και μια κάμερα υπερευρυγώνιας λήψης στα 50MP με οπτικό πεδίο 122 μοιρών. Η επίδοση αυτή δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στο Galaxy S23 Ultra όμως σε συνδυασμό με την περισκοπική κάμερα, θεωρητικά θα πρέπει να έχετε και πάλι εξαιρετικές λήψεις όταν χρησιμοποιείτε ζουμ μεγάλης εμβέλειας. Στο εμπρόσθιο μέρος, μια κάμερα 32MP χειρίζεται τις selfies και τις βιντεοκλήσεις σας.

image.png.68007c88177619a69a73072f653c6e2a.png

Είναι ενδιαφέρον ότι η Xiaomi ισχυρίστηκε ότι οι λήψεις του νέου της smartphone έχουν πιο φυσικές, λιγότερο οξυμένες εικόνες από τους αντιπάλους, όπως το iPhone 14 Pro Max και το HUAWEI P60 Pro. Έτσι, όσοι μισούν τις υπερβολικές επεξεργασμένες φωτογραφίες της κάμερας, θα θέλουν να έχουν κατά νου αυτό το smartphone.

Η εταιρεία προωθεί δυναμικά επίσης διάφορα προσαρμοσμένα φωτογραφικά στυλ, με τη  λειτουργία να περιορίζεται στη λειτουργία Pro της φωτογραφικής μηχανής, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε χαρακτηριστικά όπως κορεσμός, αντίθεση και δυναμικό εύρος. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν μπορείτε να αποθηκεύσετε πραγματικά προφίλ, κάτι σίγουρα ευπρόσδεκτο. Με βάση την εμπειρία των τελευταίων ετών, η Xiaomi σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον κορεσμό, την αντίθεση και την ευκρίνεια στη λειτουργία Pro, χωρίς να δίνει όμως τη δυνατότητα αποθήκευσης των ρυθμίσεων σε διαφορετικά προφίλ χρήσης.

Κατά τα άλλα, το Xiaomi 13 Ultra φέρνει επίσης περισσότερα φίλτρα και υδατογραφήματα Leica, εγγραφή 4K/60fps Dolby Vision (εκτός από την εγγραφή 8K) και μια λειτουργία Fast Shot που εκκινεί την εφαρμογή της κάμερας και κάνει λήψη μιας φωτογραφίας σε 0,8 δευτερόλεπτα.

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό, η νέα συσκευή διακρίνεται για το μεταλλικό πλαίσιο και πλάτη από ψεύτικο δέρμα με καμπύλη κάτω από το εξόγκωμα της κάμερας. Η πλάτη έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι ανθεκτική χωρίς να επηρεάζεται από τυχόν αποτυπώματα. Ως Ultra μοντέλο, υποστηρίζει φυσικά και το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP68.

Έχουμε επίσης εξαιρετικές βασικές προδιαγραφές στα χαρτιά, με επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2, οθόνη 6,73 ιντσών QHD+ OLED (120Hz, LTPO, 2.600 nits μέγιστη φωτεινότητα) και μπαταρία 5.000mAh με ενσύρματη ή ασύρματη φόρτιση 90W ή 50W. Η εταιρεία αναφέρει ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια πλήρη φόρτιση από 0-100% σε 35 λεπτά κάνοντας χρήση του φορτιστή 90W.

Άλλα αξιοσημείωτα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν διπλά ηχεία, αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη, ταχύτητες USB 3.2 και MIUI 14 πάνω από την επιφάνεια του Android 13.

image.png.ef1dc0817785c8e2e89cefb518fc51c0.png

Η Xiaomi προσφέρει επίσης ένα αξεσουάρ λαβής κάμερας που μοιάζει με τις λαβές κάμερας του LG G5 και του Lumia 1020. Η λαβή προσφέρει ένα φυσικό κουμπί κλείστρου, έναν επιλογέα ζουμ και έναν adapter 67 χιλιοστών που ασφαλίζει. Επίσης συνοδεύεται από ένα καπάκι φακού και ένα κορδόνι για πλήρη μετατροπή του smartphone σε compact κάμερα. 

Το νέο Ultra smartphone της Xiaomi κυκλοφορεί πρώτα στην Κίνα, με τη συσκευή να προσγειώνεται σε διάφορες παγκόσμιες αγορές τους "επόμενους μήνες", συμπεριλαμβανομένου και της χώρας μας όπως λένε οι πληροφορίες μας, με την τιμή για την ώρα να μην έχει οριστεί.

  • Like 12
  • Thanks 3