Η εμβληματική εταιρεία Leica επισημοποίησε τη συνεργασία της με τη Huawei το 2018, όταν παρουσιάστηκε η σειρά smartphones P20.

Από τότε, το όνομα της Leica συνόδευε το κύριο σύστημα καμερών κάθε ναυαρχίδας της Κινεζικής εταιρείας. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως βρίσκεται στα σκαριά μία νέα συνεργασία, αυτή της Leica με την εταιρεία Xiaomi.

O Kacper Skrzypek ανακάλυψε αναφορές στη Leica στον κώδικα του app Gallery Editor της Κινέζικης έκδοσης του MIUI. Οι αναφορές φαίνεται πως σχετίζονται με φίλτρα της Leica, και πιο συγκεκριμένα με τα Monochrome, Natural και Vivid.

MIUI-Leica-gallery-editor-Kacper-Skrzypek.jpg.webp

Ακόμα βεβαίως δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τον λόγο ύπαρξης των παραπάνω αναφορών στο app της Xiaomi ωστόσο γνωρίζουμε ότι οι συσκευές της Huawei που διέθεταν την επωνυμία Leica στο σύστημα καμερών τους προσέφεραν μονοχρωματικές φωτογραφίες -είτε μέσω hardware, όπως με την ύπαρξη ενός μονοχρωματικού αισθητήρα, είτε μέσω software- καθώς και φίλτρα όπως τα Standard, Vivid και Smooth Color στην εφαρμογή για την κάμερα. Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα strings εντοπίστηκαν στο Gallery app οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε -αν όντως επισημοποιηθεί κάποια συνεργασία- για το Camera app για να δούμε τι ετοίμασαν οι δύο εταιρείες.

Αυτή βεβαίως δεν είναι η μοναδική συνεργασία ενός κατασκευαστή κινητών με κάποια εμβληματική εταιρεία από τον φωτογραφικό χώρο, καθώς η OnePlus -και αργότερα η Oppo- συνεργάζονται με την Hasselblad από πέρυσι ενώ η Vivo ξεκίνησε τη δική της συνεργασία με τη Zeiss.

  • Like 1