Η εκδήλωση για την ανακοίνωση της νέας προϊοντικής γκάμας της Xiaomi στο πλαίσιο του MWC 2024 (Mobile World Congress) ολοκληρώθηκε με την αποκάλυψη του Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, μίας νέας επαγγελματικής πρότασης tablet για δημιουργούς.

Η οθόνη του νέου «επαγγελματικού» tablet της εταιρείας διαθέτει διαγώνιο 12,4” και είναι τύπου IPS LCD με αναλογία διαστάσεων 3:2 (κάτι που αρκετοί επαγγελματίες θα βρουν εξαιρετικά χρήσιμο), ανάλυση 3Κ (3.048 x 2.032 pixels) και ρυθμό ανανέωσης 144 Hz για εξαιρετικά ομαλή εικόνα ανεξάρτητα από την εργασία. Η φωτεινότητα της επίσης σύμφωνα με την Κινέζικη εταιρεία αγγίζει τα 900 nits, χαρακτηριστικό που βοηθά σημαντικά στην ποιότητα της απεικόνισης υπό τα έντονα φώτα εσωτερικών χώρων ή γραφείων ή υπό το φως του ήλιου σε εξωτερικά περιβάλλοντα.

Η Xiaomi επίσης εκφράζει περηφάνια για την οθόνη του Pad 6S Pro καθώς όπως υποστηρίζει είναι επαγγελματικά βαθμονομημένη (καλιμπραρισμένη) βάσει της χρωματικής καμπύλης CIE2015, ευθυγραμμιζόμενη με τη σειρά τηλεοράσεων, φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων της εταιρείας. Η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 5 και υποστηρίζει βεβαίως stylus. Ο ρυθμός δειγματοληψίας αφής είναι 360Hz και 240Hz όταν χρησιμοποιείτε δάκτυλο ή stylus pen αντίστοιχα.  

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, ο οποίος ανάλογα την έκδοση συνοδεύεται από 8GB, 12GB ή 16GB RAM και από 256GB, 512GB ή 1ΤΒ αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα. Η μπαταρία διαθέτει χωρητικότητα 10.000 mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση HyperCharge 120W, με την Κινέζικη εταιρεία να υποστηρίζει ότι αρκούν 35 λεπτά για να φορτίσει σε ποσοστό 100% (10 λεπτά αρκούν για να φτάσει σε ποσοστό 45% από 0% επίσης). Όπως και στην περίπτωση των Xiaomi 14 και Xiaomi 14 Ultra, η εταιρεία και στην περίπτωση του Xiaomi Pad S6 Pro χρησιμοποιεί το σύστημα ασφάλειας και διαχείρισης της μπαταρίας Xiaomi Surge που περιλαμβάνει δύο εξειδικευμένα chips, τα P2 και G1 με το πρώτο να παρακολουθεί την φόρτιση και το δεύτερο την υγεία της μπαταρίας.

image.jpeg.a7a1cf532e7d02a0796ee2a026e25e32.jpeg

Η συσκευή εξοπλίζεται με ένα αρκετά ικανό σύστημα καμερών που προέρχεται απευθείας από τα κινητά της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει μία κάμερα 50MP με φακό f:/1.8 με δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ στα 30 fps και μία κάμερα 2MP που αναλαμβάνει τον ρόλο του αισθητήρα βάθους. Το σύστημα συνοδεύεται από LED flash. Στην πρόσοψη, υπάρχει μία κάμερα 32MP με φακό f:/2.2 και δυνατότητα λήψης βίντεο FHD στα 30 fps.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 είναι η ύπαρξη μίας σειράς ακροδεκτών (pogo pins) στο πίσω μέρος που επιτρέπει τη σύνδεση του με το ηλεκτρικό όχημα Xiaomi SU7 για να αποτελέσει μέρος του συστήματος ελέγχου/infotainment του οχήματος. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει εξωτερική οθόνη για κάποια από τις συσκευές της νέας σειράς smartphones της εταιρείας, Xiaomi 14.

Το Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, όπως και τα Xiaomi 14 και Xiaomi 14 Ultra τρέχει το HyperOS, το οποίο βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 14. Η εταιρεία λέει ότι το Xiaomi Pad 6S είναι η πρώτη συσκευή με τις τρεις επαναστατικές λειτουργίες: Home Screen+, Cross-device Collaboration και Xiaomi Smart Hub. Η λειτουργία Home Screen+ επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με το κινητό τους απευθείας από το tablet για να απαντήσουν σε κλήσεις ή μηνύματα ενώ το Cross-device Notes επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν φωτογραφίες που έχουν τραβήξει με το κινητό στις σημειώσεις που έχουν στο tablet τους. Το Xiaomi Smart Hub, μπορεί να συνδέσει μέχρι και επτά συσκευές ταυτόχρονα για να είναι όλες στη διάθεση του χρήστη ενώ η λειτουργία NFC Tap to Share απλοποιεί τη διαδικασία μεταφοράς αρχείων.

image.jpeg.9de698f5faa37c83e3dbcae630a4f592.jpeg

Το Director Mode επίσης είναι μία λειτουργία που απευθύνεται ειδικά στους δημιουργούς περιεχομένου καθώς μετατρέπει το tablet σε μια επαγγελματική οθόνη που συνδέεται με το κινητό για την απαθανάτιση λήψεων με την κάμερα στη μεγαλύτερη οθόνη. Η εταιρεία έχει επίσης βελτιστοποιήσει αρκετές εφαρμογές για την καλύτερη αξιοποίηση της οθόνης και αποτελεσματικότερο multitasking. Για παράδειγμα, τα WPS Office και CajViewer υποστηρίζουν πλέον τριπλή τμηματοποίηση, κάτι που η Xiaomi ονομάζει «Workbench Interface». Έτσι, ο χρήστης μπορεί να «τρέχει» εφαρμογές δίπλα-δίπλα ή αρκετές εφαρμογές ως αιωρούμενα παράθυρα πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Παρέχεται επίσης δυνατότητα χρήσης του Pad 6S Pro 12.4 σε συνδυασμό με εξωτερική οθόνη ή ως δεύτερη οθόνη για κάποιον φορητό υπολογιστή με Windows.

Όπως είναι φανερό, η ονομασία της συσκευής περιλαμβάνει τη διαγώνιο της οθόνης (12,4”). Αυτό ενδεχομένως να υποδηλώνει ότι η εταιρεία σκοπεύει να ανακοινώσει ενδεχομένως και άλλη μία συσκευή στη σειρά Pad 6S Pro, ενδεχομένως μικρότερη, με οθόνη 11” για παράδειγμα.  Η συσκευή επίσης διαθέτει τέσσερα μικρόφωνα και έξι ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos και θα διατεθεί σε τρία χρώματα, μπλε, μαύρο και πράσινο.

Μαζί με το Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, η εταιρεία ανακοίνωσε και τα Smart Touch Keyboard και Focus Stylus, δύο αξεσουάρ που πωλούνται ξεχωριστά αλλά είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη εμπειρία που υπόσχεται η νέα συσκευή της Κινέζικης εταιρείας. Το πληκτρολόγιο είναι πλήρες, με trackpad και διαθέτει φωτιζόμενα πλήκτρα ενώ το stylus υποστηρίζει 8.192 επίπεδα πίεσης και επιδεικνύει υστέρηση μόλις 3ms για να δίνει την αίσθηση ότι γράφεις ή σχεδιάζεις σε κανονικό χαρτί.

Το νέο tablet της Xiaomi κυκλοφορεί στη χώρα μας τον Απρίλιο. Η τιμή που ανακοινώθηκε στην επίσημη παρουσίαση της συσκευής στη Βαρκελώνη είναι 699€.

  • Like 4