Εικονική μνήμη RAM, παιχνίδια σε μικρό παράθυρο και νέα οπτικά και ακουστικά εφέ είναι κάποιες από τις αλλαγές υπό ανάπτυξη

Το MIUI της Xiaomi έχει προχωρήσει πολύ από την εποχή που ήταν έντονα επηρεασμένο από το iOS και πλέον έχει γίνει διαφοροποιηθεί αρκετά για να ξεχωρίζει. Και με το MIUI 13 να αναμένεται να διατεθεί μέσα στο έτος, ένας leaker ίσως μας έδωσε τις πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον χρήστη Bald Panda του weibo, η Xiaomi φέρεται να ετοιμάζει αρκετές νέες λειτουργίες για τη νέα έκδοση του MIUI.

MIUI-13-bald-panda-weibo-1.jpg

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι αυτή της "τεχνολογίας ένωσης μνήμης" (memory fusion technology), που θυμίζει την εικονική μνήμη RAM σε Vivo και Oppo συσκευές. Όπως καταλαβαίνει κανείς από τον όρο, θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν κάποια GB του αποθηκευτικού χώρου ως μνήμη RAM.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φήμες ήθελαν τη Xiaomi να προσφέρει μια τέτοια λειτουργία στις συσκευές της, καθώς νωρίτερα μέσα στο έτος εντοπίστηκαν παρόμοιες πληροφορίες για επέκταση μνήμης. Σίγουρα μια χρήσιμη λειτουργία για όσες συσκευές έχουν σχετικά περιορισμένη μνήμη RAM και για χρήστες που τρέχουν πολλές εφαρμογές παράλληλα.

Επίσης ο χρήστης αναφέρεται σε "gaming σε μικρότερο παράθυρο", το οποίο πιθανότατα θα επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια σε ένα ανεξάρτητο, μικρό παράθυρο. Άλλες φημολογούμενες αλλαγές είναι η προσθήκη desktop εικονιδίων όπως και νέα εφέ ήχου/animations και αφής.

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή περίοδο διάθεσης, που πιθανώς να σημαίνει πως η Xiaomi θέλει να είναι σίγουρη για τη σταθερότητα και τα bugs για την καλύτερη δυνατή εμπειρία.