Η Xiaomi που πρόσφατα ανακοίνωσε τα Mi Note, Mi Note Pro και Mi Box Mini βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο, και είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες.

Η Κινέζικη εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις το 2010, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο, με την αξία του να εκτιμάται στα $45 δισεκατομμύρια.

 

Πολλοί λένε ότι η Xiaomi είναι η Apple της Ασίας, ωστόσο η Κινέζικη εταιρεία έχει δεχτεί και σκληρές κριτικές ότι αντιγράφει τα σχέδια της Apple, αλλά και άλλων εταιρειών. Ο CEO και co-founder της εταιρείας, Lei Jun πάντως πιστεύει το αντίθετο και ισχυρίζεται ότι είναι "καινοτομική εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας" και αποκάλυψε πως ο Xiaomi θα υποβάλλει αιτήσεις για να "κατοχυρώσει δεκάδες χιλιάδες παντέντες τον χρόνο" μελλοντικά.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Hugo Barra, που παλαιότερα εργαζόταν στην Google και σήμερα αποτελεί τον Vice President of Global Operations της Xiaomi, απάντησε στις κατηγορίες ότι η εταιρεία που εργάζεται αντιγράφει τις άλλες εταιρείες λέγοντας πως η Xiaomi είναι καινοτόμος εταιρεία και πως σε πολλά πράγματα ήταν πρωτοπόρος και την έχουν αντιγράψει άλλοι, κυρίως στο μοντέλο που χρησιμοποίησε για να πουλάει προϊόντα, στην προσέγγιση τους στα social media, στο κομμάτι του e-commerce κ.ά.

"Μας έχουν αντιγράψει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη Κινέζικη εταιρεία" είπε ο Hugo Barra.

 

 

Link.png Site: BBC

Link.png Site: PhoneArena