Η σειρά Smart Band της Xiaomi ξεκίνησε την εμπορική της πορεία αποτελούμενη από μοντέλα που ξεχώριζαν για την όμορφη εμφάνιση και τις προσιτές τιμές τους ωστόσο τα τελευταία χρόνια, η κατασκευάστρια εταιρεία ανέβασε ψηλά τον πήχη με την παρουσίαση της σειράς Smart Band Pro. 

Το νέο Smart Band 8 Pro συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το περσινό Smart Band 7 Pro και έτσι ενώ διατηρούνται τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού, η κάσα με το μεταλλικό φινίρισμα, η πιστοποίηση 5ATM όσον αφορά την αδιαβροχοποίηση και τα λουράκια με μηχανισμό γρήγορης απελευθέρωσης, το νέο μοντέλο διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη OLED (1,74 ιντσών έναντι 1,64 ιντσών). Για να αξιοποιήσει τη μεγαλύτερη οθόνη, η Xiaomi εισήγαγε ορισμένα νέα χαρακτηριστικά στον fitness tracker όπως ένα βελτιωμένο UI, ποικιλία από widgets (π.χ. πληρωμές, αναπαραγωγή πολυμέσων κ.ά.) και νέες προσόψεις και ταπετσαρίες.

Xiaomi-Smart-Band-8-Pro_3.jpg

Το Smart Band 8 Pro διαθέτει επίσης μεγαλύτερη μπαταρία (289 mAh έναντι 235 mAh) με τη Xiaomi να ισχυρίζεται ότι η αυτονομία του μπορεί να φτάσει έως και τις δύο εβδομάδες ή έως και έξι ημέρες με ενεργοποιημένη τη λειτουργία always-on για την οθόνη. Φυσικά, δεν θα ήταν ένας σωστός fitness tracker αν δεν διέθετε λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Έτσι, διαθέτει GPS, πάνω από 150 λειτουργίες για διάφορα σπορ, προπονήσεις και αθλητικές δραστηριότητες, δυνατότητα προβολής μιας επανάληψης της δραστηριότητάς σας πάνω σε έναν χάρτη (π.χ. τρέξιμο), οδηγίες προθέρμανσης και διατατικών ασκήσεων και πολλά άλλα. Επίσης διαθέτει αισθητήρες για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού, του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα (οξύμετρο, SpO2), του ύπνου και του άγχους ενώ επίσης ενσωματώνει NFC και Bluetooth για τη σύνδεση με το smartphone.

Xiaomi-Smart-Band-8-Pro_2.jpg

Το Smart Band 8 Pro είναι ήδη διαθέσιμο στην Κίνα έναντι ¥‎399 Κινέζικων Γιουάν (~$55) ενώ το μοντέλο με το δερμάτινο λουράκι στοιχίζει ¥‎449 (~ $62). Λογικά, θα κυκλοφορήσει και σε αγορές εκτός της Κίνας, αν και θα χρειαστεί να περιμένουμε λογικά μέχρι την έκθεση IFA που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Γερμανία για να μάθουμε περισσότερα για τα ακριβή σχέδια της Xiaomi. 

  • Like 9