Στις αρχές της χρονιάς, η εταιρεία ερευνών IDC ανέφερε ότι η αγορά των smartphones στη Κίνα έχει σημειώσει πτώση κατά 5%, με τα brands της BBK Electronics, Oppo και vivo να σημειώνουν διψήφια πτώση στις αποστολές τους συνολικά.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από πηγές που προέρχονται από την Ταϊβάν, οι Κινέζοι κατασκευαστές βρίσκονται σε φάση σχηματισμού ενός πολύ επιθετικού σχεδίου παραγωγής για το 2018.

Οι Oppo, vivo, Xiaomi και Huawei σκοπεύουν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόνο η Xiaomi σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άλμα στις αποστολές, και να φτάσεις τις 100 εκατομμύρια για το 2018. Σύμφωνα με επίσημες αναφορές, οι αποστολές του κατασκευαστή των σειρών Redmi και Mi έφτασαν τις 10 εκατομμύρια σε μηνιαία βάση για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Με απλά μαθηματικά, και εφόσον συνεχιστεί αυτή η τάση και το ενδιαφέρον της αγοράς, οι αποστολές του Κινέζου κατασκευαστή για τη νέα χρονιά μπορεί να φτάσουν τις 120 εκ. με 150 εκατομμύρια. Για σύγκριση, οι αποστολές της Xiaomi πέρυσι έφτασαν τις 90 εκατομμύρια.

Οι αποστολές της Huawei άγγιξαν τις 150 εκατομμύρια -90 εκατομμύρια από αυτές στην αγορά της Κίνας- ενώ στα σχέδια της εταιρείας για το 2018 είναι να φτάσει τις 200 εκατομμύρια αποστολές. Οι Oppo και vivo θα επικεντρωθούν στα οικονομικότερα τμήματα της αγοράς, προσφέροντας συσκευές που εξοπλίζονται με τα πλέον σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως διπλές κάμερες, μακρόστενες οθόνες και λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης κ.ά.

GSMArena

  • Like 2