Η Xiaomi αποκάλυψε ότι όχι μόνο θα χρησιμοποιήσει έναν αισθητήρα 64MP της Samsung σε ένα επερχόμενο smartphone «Redmi» αλλά θα χρησιμοποιήσει επιπλέον έναν «ultra clear» αισθητήρα 108MP τύπου Samsung ISOCELL σε μία μελλοντική συσκευή της.

Αυτό σημαίνει ότι οι παραγόμενες φωτογραφίες θα είναι ανάλυσης 12032 x 9024 pixels. Συνήθως τέτοιες αναλύσεις περιμένουμε από κάμερες με αισθητήρες «medium format», και όχι από κινητά που έχουμε στην τσέπη μας.

Καμία από τις Xiaomi και Samsung δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τον αισθητήρα, και επομένως θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του –λογικά πρώτα από την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία. Αν και ο αισθητήρας 64MP υποτίθεται ότι προσφέρει ανώτερη ποιότητα φωτογραφίας σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού σε σχέση με τον αντίστοιχο αισθητήρα 48MP της ίδιας εταιρείας, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβαίνει και με τον μεγαλύτερο αισθητήρα 108MP.

Εκτός και αν έχει αρκετά μεγαλύτερες φυσικές διαστάσεις, η ποσότητα του φωτός που εισέρχεται σε κάθε εικονοστοιχείο θα είναι μικρότερη. Έτσι, ενώ οι φωτογραφίες θα επιδεικνύουν εκπληκτικό επίπεδο λεπτομέρειας σε συνθήκες με μπόλικο φως, η κάμερα ενδέχεται σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού στο περιβάλλον να μην αποδίδει το ίδιο καλά. Αν πάντως είναι μεγαλύτερου μεγέθους (με μεγάλα εικονοστοιχεία) τότε το επερχόμενο smartphone της Xiaomi ενδεχομένως θα είναι πρωταθλητής και στις νυχτερινές λήψεις.

Engadget

  • Like 3
  • Confused 1