Η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες, είτε έχουν συνδεθεί στο λογαριασμό τους είτε όχι. Ωστόσο, οι αγοραστές δεν θα ολοκληρώνουν τη συναλλαγή εντός του ChatGPT, αλλά θα ανακατευθύνονται στον ιστότοπο του εμπόρου.
Σε μια επίδειξη πριν την επίσημη κυκλοφορία για το WIRED, ο Adam Fry, επικεφαλής προϊόντος αναζήτησης ChatGPT στην OpenAI, έδειξε πώς η ενημερωμένη εμπειρία χρήστη θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το εργαλείο για έρευνα προϊόντων, όπως για την επιλογή μηχανής εσπρέσο ή καρέκλας γραφείου. Οι προτάσεις προϊόντων που εμφανίζονται στους υποψήφιους αγοραστές βασίζονται σε αυτά που το ChatGPT θυμάται για τις προτιμήσεις του χρήστη, καθώς και σε κριτικές προϊόντων από όλο το διαδίκτυο.
Ο Fry αναφέρει ότι οι χρήστες του ChatGPT πραγματοποιούν ήδη πάνω από ένα δισεκατομμύριο αναζητήσεις στο διαδίκτυο ανά εβδομάδα, και ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το εργαλείο για να ερευνήσουν ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών αγορών, όπως προϊόντα ομορφιάς, είδη σπιτιού και ηλεκτρονικά.
Η νέα εμπειρία χρήστη για αγορές μέσω του ChatGPT έχει πολλές ομοιότητες με το Google Shopping. Στο περιβάλλον και των δύο, όταν κάνετε κλικ στην εικόνα ενός προϊόντος που σας ενδιαφέρει, εμφανίζονται πολλοί λιανοπωλητές, όπως η Amazon και η Walmart, στη δεξιά πλευρά της οθόνης, με κουμπιά για την ολοκλήρωση της αγοράς. Υπάρχει, ωστόσο, μια σημαντική διαφορά μεταξύ των αγορών μέσω ChatGPT και Google: τα αποτελέσματα που βλέπετε στις αναζητήσεις OpenAI δεν είναι πληρωμένες καταχωρίσεις, αλλά οργανικά αποτελέσματα. "Δεν είναι διαφημίσεις", λέει ο Fry. "Δεν είναι χορηγούμενα."
παράδειγμα αγοράς προιόντος μέσω του ChatGPT
Ενώ ορισμένες προτάσεις προϊόντων που εμφανίζονται στο Google Shopping εμφανίζονται επειδή οι έμποροι πλήρωσαν για να βρίσκονται εκεί, αυτός είναι μόνο ένας μηχανισμός που χρησιμοποιεί η Google για να αποφασίσει ποια προϊόντα θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις Shopping. Ιστότοποι που δημοσιεύουν κριτικές προϊόντων προσαρμόζουν συνεχώς το περιεχόμενο των προτάσεών τους σε μια προσπάθεια να πείσουν τον αδιαφανή αλγόριθμο της Google ότι ο ιστότοπος περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας κριτικές προϊόντων που έχουν δοκιμαστεί διεξοδικά από πραγματικούς ανθρώπους.
Πώς λοιπόν το ChatGPT επιλέγει ποια προϊόντα θα προτείνει; Γιατί εμφανίστηκαν πρώτες συγκεκριμένες μηχανές εσπρέσο και καρέκλες γραφείου όταν ο χρήστης έγραψε το αίτημα;
"Δεν αναζητά συγκεκριμένα σήματα που βρίσκονται σε κάποιον αλγόριθμο", λέει ο Fry. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή θα είναι μια εμπειρία αγορών που είναι περισσότερο εξατομικευμένη και συνομιλητική, παρά επικεντρωμένη σε λέξεις-κλειδιά. "Προσπαθεί να κατανοήσει πώς οι άνθρωποι κάνουν κριτική σε αυτό, πώς οι άνθρωποι μιλούν για αυτό, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα", λέει ο Fry. Αν πείτε ότι προτιμάτε να αγοράζετε μόνο μαύρα ρούχα από ένα συγκεκριμένο λιανοπωλητή, τότε το ChatGPT υποτίθεται ότι θα αποθηκεύσει αυτές τις πληροφορίες στη μνήμη του την επόμενη φορά που θα ζητήσετε συμβουλές για το ποιο πουκάμισο να αγοράσετε, δίνοντάς σας συστάσεις που ευθυγραμμίζονται με τα γούστα σας.
-
1
ΣΧΟΛΙΑ (6)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση