Τα headphones με noise-canceling (τεχνολογία ακύρωσης θορύβου) είναι εξαιρετικά στο να απομονώνουν οποιονδήποτε ήχο γύρω σου, για να επικεντρωθείς στο άκουσμα της μουσικής που σου αρέσει ή στο παιχνίδι. Δυστυχώς, “κόβουν” και ήχους που ενδεχομένως θα ήθελες να ακούσεις, όπως όταν για παράδειγμα κάποιον που φωνάζει το όνομα σου.

Η εταιρεία Amazon είχε μία ωραία ιδέα για το πως να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, και στις αρχές του μήνα, κατοχύρωσε μία πατέντα για ακουστικά που όχι μόνο διαθέτουν τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, αλλά μπορούν και ακούν συγκεκριμένους ήχου ή φράσεις (όπως “Hey Ben”) και ανταποκρίνονται άμεσα, απενεργοποιώντας το χαρακτηριστικό ώστε ο χρήστης τους να μπορεί να ακούσει ήχους από το περιβάλλον. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και ασφαλέστερη σε θορυβώδη περιβάλλοντα, όταν ενδεχομένως κριθεί απαραίτητο να δώσεις την απαραίτητη προσοχή σε κάποιο συναγερμό, όπως σε κάποια βιομηχανική εγκατάσταση ή σε κάποιο εργοτάξιο, στον σταθμό των τρένων κ.ά.

 

Τα ακουστικά είναι επίσης σε θέση να ακούν φράσεις –π.χ από τον χρήστη τους- για να ενεργοποιήσουν πάλι το σύστημα ακύρωσης θορύβου, ώστε ο χρήστης να μπορεί να συνεχίσει να ακούει την μουσική του όπως πριν και hands-free. Αναμφισβήτητα είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα από την Amazon, που ενδέχεται να βελτιώσει δραματικά την εμπειρία χρήσης σε σχέση με τα παραδοσιακά ακουστικά ακύρωσης θορύβου. Το ερώτημα είναι τώρα πότε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την συγκεκριμένη τεχνολογία σε κάποιο πραγματικό προϊόν.

 

Link.png Site: TheNextWeb