Οι Amazon και Microsoft συνεργάζονται και δημιουργούν κοινό μέτωπο στον χώρο των έξυπνων ψηφιακών βοηθών (smart assistant).

Προς το τέλος της χρονιάς, οι δύο ψηφιακοί βοηθοί Amazon Alexa και Microsoft Cortana θα είναι σε θέση να μιλούν μεταξύ τους στη σειρά έξυπνων ηχείων Echo της Amazon και οπουδήποτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Cortana, σε συσκευές Windows 10, στο iOS ή στο Android.

 

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα έξυπνο home speaker από τη σειρά Amazon Echo - τώρα, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Cortana για να προγραμματίσει τα ραντεβού σας στο Calendar ή για να σας διαβάζει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Και το ανάποδο – θα είστε σε θέση να ελέγχετε έξυπνες οικιακές συσκευές με την Alexa χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή με Windows 10 που έχετε στη διάθεση σας ή να παραγγέλνετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon.

 

Αναμφισβήτητα, η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών (και των ψηφιακών βοηθών τους είναι θετική) αφού έχει στόχο να απλοποιήσει τη ζωή των χρηστών. Ενδεχομένως αν ακολουθήσουν το παράδειγμα τους και άλλες εταιρείες, όπως οι Apple, Samsung και Google, να απλοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ζωή των χρηστών αλλά και να βελτιωθούν κατά πολύ τα ίδια τα προϊόντα τους.

 

Link.png Site: GSMArena