Η Amazon ανακοίνωσε μία νέα έκδοση του tablet Fire HD 8, που ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο tablet με την γνωστή ψηφιακή βοηθό Alexa.

Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας voice control και την ψηφιακή βοηθό της Amazon, Alexa, θα μπορείτε να εκκινείτε εφαρμογές, να αναπαράγεται μουσική και βίντεο, να μαθαίνετε τα τελευταία νέα και άλλα, χωρίς να ακουμπήσετε... δάχτυλο στην οθόνη. Το νέο πάντως αυτό χαρακτηριστικό θα είναι μία πολυτέλεια για το νέο Fire HD 8 μόνο για λίγο καιρό, αφού μέσα στους επόμενους μήνες θα φτάσει με την μορφή αναβάθμισης και στο προηγούμενο HD 8, και στο HD 10 και στο βασικό μοντέλο Fire.

 

Όσον αφορά στο τελευταίο Fire HD 8 διαθέτει 50% περισσότερη RAM (1,5GB), διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο (16GB με δυνατότητα αγοράς και μοντέλου με 32GB) ο οποίος είναι επεκτάσιμος (μέσω κάρτας μνήμης microSD) και μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας (12 ώρες αυτονομία).

 

Κατά τα άλλα συνεχίζει να διαθέτει την ταπεινή οθόνη ανάλυσης 1280 x 800 pixels και τον τετραπύρηνο επεξεργαστή του 1,3GHz. Η Amazon θα ξεκινήσει να πουλάει το νέο της tablet από τις 21 Σεπτεμβρίου με τιμή $90/£90 και με τις προ-παραγγελίες να έχουν ξεκινήσει από σήμερα.

 

Link.png Site: Engadget