Αν και το Google Stadia ξεκίνησε μόλις πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 19 Νοεμβρίου, ήδη μαθαίνουμε νέα για την επόμενη cloud gaming υπηρεσία την οποία σχεδιάζει η Amazon.

Σύμφωνα με το CNET, η Amazon θέλει να κυκλοφορήσει την cloud gaming υπηρεσία της τον επόμενο χρόνο. Αυτό επιβεβαιώνει και το άρθρο του The Information, το οποίο είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο cloud gaming της Amazon, τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Η Amazon φαίνεται πως προχωράει σταθερά το συγκεκριμένο project και έχει ανοίξει νέες θέσεις εργασίες οι οποίες φανερώνουν και τις προθέσεις της. Μία θέση εργασίας έχει να κάνει με την ομάδα του Amazon Web Services, η οποία είναι η βάση σε πολλές cloud υπηρεσίες της εταιρείας ενώ μία άλλη που βρήκε το CNET, αναφέρεται σε ενσωμάτωση του Twitch σε cloud υπηρεσία. Υπάρχουν ακόμη αναφορές ότι η Amazon αναζητά τόσο cloud gaming engineers όπως και product leader για ένα νέο «AWS Gaming Project», όπως αναφέρει το The Verge.

Αν και αρκετοί από εμάς δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε την Amazon στο χώρο του gaming, η κίνηση αυτή έχει λογική αφού η εταιρεία του Jeff Bezos κατανοεί τις τεράστιες δυνατότητες του cloud gaming. Με την AWS (Amazon Web Services) ήδη να τροφοδοτεί τεράστιες gaming κοινότητες όπως αυτή του Fortnite, η Amazon έχει ήδη τις υποδομές και την τεχνογνωσία που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να σχεδιάσει τη δική της cloud gaming υπηρεσία. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Amazon έχει στην κατοχή της και το Twitch, μία από τις διασημότερες streaming πλατφόρμες παγκοσμίως.

Η Amazon όμως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να μπει στον κόσμο του cloud gaming. Το 2014, το Amazon Game Studios, δημιούργησε ένα υβριδικό παιχνίδι για το Amazon Fire tablet, που είχε στοιχεία cloud αφού οι εχθροί δημιουργούνταν από απομακρυσμένους server.  Πέντε χρόνια μετά, ίσως η Amazon να πιστεύει περισσότερο στις δυνατότητές της και να συγκρουστεί μετωπικά με Google και Microsoft.

Όμως στο χώρο του cloud gaming προστίθενται συνεχώς νέοι «παίχτες» όπως η EA με το Project Atlas, η Valve με το φημολογούμενο Steam Cloud Gaming, η Nintendo αλλά ακόμη και η Verizon η οποία φέρεται να δοκιμάζει το Verizon Gaming σε Nvidia Shield, σύμφωνα με το The Verge. Και στους παραπάνω να προσθέσουμε και το Walmart το οποίο ήδη δοκιμάζει cloud gaming υπηρεσία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το 2020 θα είναι η χρονιά του cloud gaming και με τόσες διαθέσιμες υπηρεσίες, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός.

The Verge