Αν και οι αναβαθμίσεις λογισμικού για το Kindle κυκλοφορούν με το σταγονόμετρο, η Amazon με τη σημερινή της ανακοίνωση φέρνει το χαμόγελο στους κατόχους του δημοφιλή e-book reader.

 

Το Kindle 2.0 που πρόσφατα ξεκίνησε να διατίθεται στη χώρα μας, αποκτά πλέον δυνατότητα να διαβάζει εγγενώς αρχεία pdf. Μέχρι σήμερα ο κάτοχος του Kindle 2.0 έπρεπε να προχωρήσει σε μετατροπή του Pdf αρχείου σε μορφή συμβατή με τη συσκευή της Amazon. Πλέον η όλη διαδικασία απαιτεί απλά ένα drag n drop στον φάκελο εγγράφων της συσκευής χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε χρήση εξωτερικού προγράμματος ή της σχετικής υπηρεσίας που προσφέρει η amazon μέσω της ιστοσελίδας της.

 

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το 2ο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης που βελτιώνει τη διάρκεια μπαταρίας κατά 85% όσο το Kindle βρίσκεται εντός ασύρματου δικτύου. Εκτός δικτύου η αυτονομία εξακολουθεί να διαρκεί από 2 εβδομάδες έως 1 μήνα ανάλογα τη χρήση.

 

Η Amazon όμως φαίνεται να δουλεύει και στο 2ο σημαντικό πρόβλημα του Kindle 2.0 που αφορά την κάκιστη οργάνωση των βιβλίων και περιοδικών που έχετε περάσει στη συσκευή. Με επίσημη ανακοίνωση της στο group που διατηρεί στο Facebook, έκανε γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει στο πρώτο μισό του 2010 μια νέα έκδοση firmware η οποία θα φέρει νέο τρόπος οργάνωσης των περιεχομένων του Kindle.

 

Η αναβάθμιση στη νέα έκδοση λογισμικού γίνεται αυτόματα μέσα από τη δυνατότητα σύνδεσης του Kindle στο δίκτυο Whispernet ενώ θα διατεθεί και για το πρώτο Kindle.

 

File.png Download: Kindle Software Update 2.3

Link.png Site: Kindle 2.0 Review