Σύμφωνα με δημοσίευση της Wall Street Journal, η Amazon θα παραδώσει περισσότερα δέματα το 2023 απ' ό,τι οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στις Η.Π.Α.

Ο τεχνολογικός γίγαντας βρίσκεται σε τροχιά να ξεπεράσει την UPS και τη FedEx σε όγκο αποστολών φέτος, κάτι που φαίνεται εύλογο δεδομένης της κυριαρχίας του στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Μάλιστα τη φετινή Cyber Monday (σήμερα), η Amazon θα παραδώσει σύμφωνα με την WSJ περισσότερα πακέτα από κάθε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Amazon αναμένεται να παραδώσει 5,9 δισεκατομμύρια δέματα το 2023, σύμφωνα με εσωτερικές προβλέψεις. Αυτό θα ξεπεράσει τα 5,3 δισεκατομμύρια της UPS και τα 3,3 δισεκατομμύρια της FedEx το 2022, νούμερα που καμία εταιρεία δεν αναμένεται να σπάσει φέτος.

Η Amazon, που ξεκίνησε ως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα βιβλίων με εμμονή στην εφοδιαστική αλυσίδα, έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών παγκοσμίως. Φέτος ξεπέρασε οριακά την UPS, επωφελούμενη από την απόλυτη κυριαρχία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Πούλησε σχεδόν 500 εκατομμύρια προϊόντα την περίοδο των εορτών το 2022, σπάζοντας όλα τα προηγούμενα ρεκόρ. 

Η εταιρεία του Jeff Bezos κυριαρχεί στο 37% της διαδικτυακής αγοράς λιανικής, ενώ οι επόμενοι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές συνδυαστικά ελέγχουν λιγότερο από το ήμισυ του μεριδίου της. Η κυριαρχία της Amazon στην εκπλήρωση παραγγελιών αποτελεί μακροπρόθεσμο σχεδιασμό κάθετης ολοκλήρωσης, μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας ελέγχου όλων των βημάτων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της.

Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε την πρόσληψη 250.000 εργαζομένων στις ΗΠΑ για τις ανάγκες των φετινών Χριστουγέννων, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των διευρυμένων υπηρεσιών παράδοσης της. Την ίδια στιγμή η UPS μείωσε τις προβλέψεις της για τον όγκο δεμάτων το 2023, επικαλούμενη μειωμένη ζήτηση γύρω από την περίοδο των εορτών.

  • Like 2