Η συνδρομητική υπηρεσία Amazon Prime, αυξάνει το κόστος της για πρώτη φορά μετά το 2018 και αρχικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την Amazon, το κόστος του Prime θα φτάσει τα $15 το μήνα από $13 που είναι τώρα ή αλλιώς στα $139 ετησίως (από $119). Η αύξηση θα ισχύσει από τις 18 Φεβρουαρίου για νέα μέλη ενώ όσοι χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία θα παραμείνουν στο ίδιο κόστος μέχρι να χρειαστεί να ανανεώσουν.

Με το Prime, εκατομμύρια μέλη έχουν μια σειρά από προνόμια στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon, με τα κυριότερα να είναι τα δωρεάν μεταφορικά αλλά και η πιο γρήγορη αποστολή των αντικειμένων με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει ακόμα και αυθημερόν σε ελάχιστες όμως περιπτώσεις. Σύμφωνα με την Amazon πίσω από την αύξηση κρύβεται η προσθήκη νέων προνομίων στην υπηρεσία, οι ψηλότεροι μισθοί αλλά και τα κόστη μεταφοράς. Βεβαίως άλλοι μπορούν να δικαιολογήσουν την αύξηση στις πρόσθετες επενδύσεις της εταιρείας ειδικά στο χώρο της ψυχαγωγίας με το Prime Video, αφού σύμφωνα με το Hollywood Reporter, μόνο η τηλεοπτική σειρά Lord of the Rings, θα κοστίσει στην Amazon 465 εκατομμύρια δολάρια και μόνο για την πρώτη σεζόν. Επιπλέον, η πρόσφατη εξαγορά του κινηματογραφικού στούντιο της MGM, έχει προσθέσει στην εταιρεία επιπλέον έξοδα.

Από την άλλη, τα οικονομικά αποτελέσματα της Amazon σημειώνουν εξαιρετική πορεία, με τα κέρδη να σημειώνουν αύξηση 57% σε σχέση με το 2021, κλείνοντας στα 33,4 δισ. δολάρια εν μέσω πανδημίας που άλλωστε αποτέλεσε και ισχυρό κίνητρο για πολλούς να στραφούν στις διαδικτυακές αγορές παγκοσμίως. Η αύξηση στη συνδρομή του Prime ίσως ενοχλήσει αρκετούς από τους πελάτες της Amazon η οποία δέχεται αρκετές επικρίσεις από σωματεία εργαζομένων για τις συνθήκες που επικρατούν στις διάφορες αποθήκες που διατηρεί παγκοσμίως, κάτι που έχει δημιουργήσει ακόμα και αντιδράσεις από κυβερνήσεις.