Όπως αναμενόταν, οι Amazon και MGM κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη έναντι $8,45 δισεκατομμυρίων συμπεριλαμβανομένων και των χρεών. Όπως είναι γνωστό η MGM έχει ένα εξαιρετικά πλούσιο χαρτοφυλάκιο από franchises, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών James Bond.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Amazon μετά την εξαγορά της Whole Foods που της κόστισε περίπου $15,5 δισεκατομμύρια και αναμφισβήτητα αποτελεί ορόσημο από την ώρα που επίλεξε η εταιρεία να εισέλθει στον χώρο του θεάματος και των ψηφιακών υπηρεσιών video streaming.

Αναμφισβήτητα η εξαγορά αποτελεί μία λογική κίνηση από την Amazon καθώς η εταιρεία έχει εξαιρετικά μεγάλο ανταγωνισμό (Netflix, Apple TV, Disney+, HBO Max κ.ά.) και επιθυμεί να καταστήσει την προσφορά της πιο πλούσια και ελκυστική για τους πελάτες της υπηρεσίας Amazon Prime Video. Μάλιστα με την εξαγορά ισχυροποιεί ακόμα περισσότερο τη θέση της στον χώρο της παραγωγής, καθώς έρχεται «πακέτο» με μερικά στούντιο και κανάλια όπως η Lionsgate και AMC Network.

Αν και αρκετοί ανταγωνιστές της Amazon, όπως η Apple και το Netflix εξέτασαν την περίπτωση να εξαγοράσουν την MGM, εντούτοις φαίνεται να έκαναν πίσω (γενικότερα, ορισμένες εταιρείες σαν αυτές παραδοσιακά διστάζουν να εξαγοράσουν περιεχόμενο από την ώρα που μπορούν να το δημιουργήσουν από μόνες τους).

Η Amazon έχει δημιουργήσει τα δικά της στούντιο παραγωγής ωστόσο η προσθήκη της MGM θα ισχυροποιήσει την θέση της χώρια ότι θα λαμβάνει δικαιώματα από την προβολή/ αναπαραγωγή του πλούσιου περιεχομένου της από διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα ή υπηρεσίες.