Πριν από μερικούς μήνες, ο δημιουργός και σκηνοθέτης της κινηματογραφικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας Blade Runner, Ridley Scott δήλωσε ότι μία τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο σύμπαν του Blade Runner βρισκόταν «στα σκαριά».

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το πρότζεκτ βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα με την Amazon Studios να έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να εισέλθει σε φάση ανάπτυξης. Η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών έκανε γνωστό ότι επιταχύνει τις διαδικασίες με τα σενάρια και πως κοιτάει ημερομηνίες για να την έναρξη της παραγωγής.

Η τηλεοπτική σειρά θα ονομάζεται Blade Runner 2099 σύμφωνα με τις ιστοσελίδες Deadline και Variety. Αν και δεν έχει αποκαλυφθεί η παραμικρή λεπτομέρεια για την υπόθεση, ο τίτλος από μόνος του υπονοεί ότι τα γεγονότα στην τηλεοπτική σειρά εκτυλίσσονται 50 χρόνια μετά από το sequel της ταινίας του Ridley Scott, Blade Runner 2049, το οποίο είχε σκηνοθετήσει ο Denis Villeneuve.

Ο Ridley Scott θα είναι ένας από τους εκτελεστικούς παραγωγούς ενώ ενδέχεται να σκηνοθετήσει και μερικά επεισόδια της σειράς, αν βεβαίως δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη της παραγωγής. Χρέη εκτελεστικής παραγωγού, αλλά και σεναριογράφου, αναλαμβάνει η Silka Luisa, η οποία έγραψε το σενάριο της σειράς Shining Girls που θα προβληθεί από την υπηρεσία Apple TV+.

Αν και είναι ακόμα νωρίς για το Blade Runner 2099, εντούτοις το πιθανότερο είναι το Prime Video να αποτελέσει το πρώτο -αν όχι αποκλειστικό- σπίτι της τηλεοπτικής σειράς με την γνωστή υπηρεσία streaming της Amazon να έχει ήδη ορισμένες ενδιαφέρουσες σειρές στον «κατάλογο» της, όπως για παράδειγμα είναι η σειρά The Expanse. Να αναφέρουμε επίσης, ότι η σειρά Electric Dreams της Amazon, όπως και το Blade Runner, βασίζεται σε έργα του Philip K. Dick. Να αναφέρουμε ότι πέρυσι, είχε κάνει το ντεμπούτο της στα Adult Swim και Crunchyroll μία anime σειρά που βασιζόταν επίσης στο σύμπαν του Blade Runner με την ονομασία Blade Runner: Black Lotus.

  • Like 3