Όπως έκαναν και άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Apple, Facebook και Google, η Amazon είχε σχεδιάσει την επιστροφή των υπαλλήλων της στα κεντρικά της εταιρείας στις αρχές του 2022.

Τότε μάλιστα, ένας εκπρόσωπος της Amazon είχε δηλώσει ότι η εταιρεία ανέμενε από τους υπαλλήλους της να εργάζονται από τα κεντρικά της εταιρείας τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Αναγνωρίζοντας ωστόσο την πολυπλοκότητα της πανδημίας, και πως έχει επηρεάσει την καθημερινότητα των υπαλλήλων της, η Amazon αποφάσισε να κρατήσει μία περισσότερο ευέλικτη στάση απέναντι στις εξελίξεις.

«Είναι αναμενόμενο να υπάρξουν τμήματα που θα συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως κατά πρώτο λόγο και άλλα που θα λειτουργούν συνδυάζοντας την εξ αποστάσεως εργασία με την εργασία στο γραφείο ή ακόμα και άλλα που θα αποφασίσουν ότι οι πελάτες της εταιρείας εξυπηρετούνται καλύτερα όταν εργάζονται στο γραφείο» δήλωσε ο CEO της Amazon, Andy Jassy μέσω μίας ηλεκτρονικής επιστολής που απέστειλε σε υπαλλήλους της εταιρείας και δημοσιεύτηκε από την εταιρεία online.

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι τα περισσότερα τμήματα θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να καθορίσουν και να επικοινωνήσουν τα σχέδια τους με την Amazon να αναμένει ότι θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες πριν από τις 3 Ιανουαρίου, την ημερομηνία που είχε επικοινωνήσει η εταιρεία παλαιότερα για την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο. Η απόφαση της ηγεσίας της Amazon είναι λογική να κρατήσει μία περισσότερο ευέλικτη στάση απέναντι στις εξελίξεις, καθώς παράγοντες όπως τα ποσοστά εμβολιασμού και ο αριθμός των κρουσμάτων που ποικίλουν από πόλη σε πόλη και από πολιτεία σε πολιτεία καθιστούν δύσκολες τις προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4,87 εκατομμύρια ανθρώπους.

  • Like 2