Ο CEO της Amazon, και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Jeff Bezos, αποφάσισε να συμβάλει με $10 δισεκατομμύρια στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με μέσο μία νέα πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα, το Bezos Earth Fund.

«Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας» έγραψε σε μία ανάρτηση του στο Instagram, λίγες ημέρες αφότου έγινε γνωστό ότι αγόρασε την ακριβότερη και πολυτελέστερη έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς, αξίας $165 εκατομμυρίων. «Θέλω να εργαστώ δίπλα σε άλλους για να ενισχύσουμε μαζί τους γνωστούς τρόπους και να διερευνήσουμε νέους τρόπους καταπολέμησης των καταστρεπτικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη που όλοι μας μοιραζόμαστε» συμπλήρωσε ο Jeff Bezos.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη λέει πως αυτή η παγκόσμια πρωτοβουλία, το Bezos Earth Fund, θα στηρίξει επιστήμονες, ακτιβιστές και MKO, και γενικότερα οποιαδήποτε προσπάθεια προσφέρει μία πραγματική πιθανότητα βοήθειας στην διατήρηση και της προστασίας του φυσικού κόσμου. Όπως ο ίδιος είπε, θα χρειαστεί να συμβάλλουν πολλοί, μικρές και μεγάλες εταιρείες, κράτη και παγκόσμιοι οργανισμοί, καθώς πρόκειται για συλλογική προσπάθεια. «Μπορούμε να σώσουμε τη Γη» είπε ο Jeff Bezos.

Αν και βεβαίως η συγκεκριμένη κίνηση συμβάλει θετικά στην δημόσια εικόνα του Jeff Bezos, εντούτοις ως Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δεν έχει και το καλύτερο ιστορικό όσον αφορά στα ζητήματα κλιματικής αλλαγής (ποτέ βεβαίως δεν είναι αργά) και η εταιρεία του ξεκίνησε να διορθώνει την στάση της για το κλίμα, μόνο αφότου πιέστηκε από τους υπαλλήλους της για να αναλάβει δράση. Η Amazon δήλωσε ότι θα αγοράσει 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά από την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Rivian, καθώς η υπηρεσία παράδοσης Prime της Amazon είναι πιθανό να συνεισφέρει στο πρόβλημα.

Engadget

 

  • Like 5