To amazon, το μεγαλύτερο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο και ένα από τα μεγαλύτερα e-shop, παρουσίασε πριν από λίγο τη δεύτερη έκδοση του Kindle, του ηλεκτρονικού βιβλίου που κατασκευάζει και διαθέτει αποκλειστικά.

 

Η πρώτη έκδοση του Kindle που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2007, δημιούργησε αίσθηση ως ιδέα και υλοποίηση αφού το amazon μη ξεχνώντας ότι έκτισε την αυτοκρατορία του πάνω στις πωλήσεις βιβλίων αρχικά, προσπαθεί να δημιουργήσει το “iTunes των βιβλίων”. Με βάση την μεγάλη επιτυχία της πρώτης συσκευής, η amazon προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές για τη νέα έκδοση του ενώ ένα από τα πράγματα που παραμένουν σταθερά είναι η αλμυρή τιμή του ($359).

 

Το Kindle 2 είναι πιο λεπτό από τον ήδη λεπτό προκάτοχο του και δε διαφέρει σε πάχος από ένα απλό περιοδικό λίγων σελίδων. Ο αποθηκευτικός του χώρος επταπλασιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να αποθηκεύει περίπου 1500 βιβλία και περιοδικά. Η αύξηση 25% στην αυτονομία της συσκευής σίγουρα δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη αφού επιτρέπει τη χρήση της συσκευής για περισσότερο από μια εβδομάδα διαβάζοντας τα αγαπημένα σας βιβλία. Φυσικά σε αυτό βοηθάει και η βελτιωμένη οθόνη του Kindle 2 η οποία δείχνει τις σελίδες σαν πραγματικό χαρτί ενώ οι εικόνες είναι ακόμα καθαρότερες. Παραμένουν οι

 

Το σημαντικότερο όμως νέο χαρακτηριστικό της νέας γενιάς του Kindle είναι το “Read To Me” το οποίο αναλαμβάνει να εκφωνίσει με φωνή σύνθεσης υπολογιστή, κάθε βιβλίο, περιοδικό, εφημερίδα η blog που διαβάζεται εκείνη τη στιγμή. Όπως αναφέρει η amazon, για τη συγκεκριμένη δυνατότητα έχουν γίνει προσπάθειες για όσο το δυνατόν πιο «ανθρώπινη» φωνή.

 

Η διαθέσιμη συλλογή βιβλίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα αφού από τις 88.000 που υπήρχαν τον Νοέμβριο του 2007, πλέον έχουμε φτάσει στις 230.000 με τον αριθμό αυτό να αυξάνει καθημερινά ενώ το κόστος κυμαίνεται για τις νέες κυκλοφορίες περίπου στα 10 δολάρια το βιβλίο. Διάσημα ξενόγλωσσα περιοδικά και διεθνείς εφημερίδες είναι ακόμα διαθέσιμες από το Kindle Store και τις περισσότερες φορές προηγούνται από την έντυπη έκδοση.

 

Το κατέβασμα όλων αυτών γίνεται ασύρματα όπως στη πρώτη γενιά ενώ επιπλέον το Kindle 2 δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με το Kindle Store μέσω 3G δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η διαδικασία δε ξεπερνά τα 60 δευτερόλεπτα ενώ δεν απαιτείται σε κανένα στάδιο η χρήση υπολογιστή.

 

Όπως είπαμε η τιμή παραμένει στα $359 δολάρια ενώ η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από της 24 Φεβρουαρίου. Μένει να δούμε αν η amazon θα καταφέρει να λύσει τα προβλήματα διαθεσιμότητας που υπήρχαν με το πρώτο Kindle λόγω αυξημένης ζήτησης η οποία οδηγούσε σε πολύμηνες καθυστερήσεις.

 

 

Video Video: Kindle 2 Αναλυτικά, Φωτογραφίες και Videos

Source.png Πηγή: amazon.com