Η φημολογούμενη τηλεοπτική μεταφορά του God of War από την Amazon είναι γεγονός.

Το Deadline ανέφερε τον Μάρτιο ότι η Amazon βρισκόταν σε συζητήσεις για την παραγωγή μιας σειράς για το δημοφιλές franchise του βιντεοπαιχνιδιού για το Prime Video και σήμερα η Amazon ανακοίνωσε ότι η σειρά έρχεται στην υπηρεσία.

Με βάση μια σύνοψη που μοιράστηκε το Deadline, ακούγεται ότι η σειρά θα ακολουθήσει μια παρόμοια ιστορία με το εξαιρετικό reboot του God of War της Sony από το 2018:

Η σειρά ακολουθεί τον Kratos, τον Θεό του Πολέμου, ο οποίος, αφού εξορίστηκε από το αιματοβαμμένο παρελθόν του στην αρχαία Ελλάδα, κρεμάει τα όπλα του για πάντα στο σκανδιναβικό βασίλειο του Midgard. Όταν η αγαπημένη του γυναίκα πεθαίνει, ο Kratos ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι με τον αποξενωμένο γιο του για να σκορπίσει τις στάχτες της από την υψηλότερη κορυφή - την τελευταία επιθυμία της γυναίκας του. Σύντομα ο Κράτος συνειδητοποιεί ότι το ταξίδι του είναι μια επική αναζήτηση, η οποία θα δοκιμάσει τους δεσμούς μεταξύ πατέρα και γιου και θα τον αναγκάσει να πολεμήσει νέους θεούς και τέρατα για τη μοίρα του κόσμου. 

Η σειρά θα είναι live-action, σύμφωνα με δήλωση της προέδρου των Sony Pictures Television Studios, Katherine Pope, όμως δεν υπάρχει αναφορά για το καστ. Μια πιθανότητα πάντως είναι η επιστροφή του Christopher Judge, ο οποίος μόλις κέρδισε βραβείο Game Award για την ερμηνεία του ως Kratos στο God of War Ragnarök. Η πρεμιέρα της σειράς είναι ακόμα άγνωστο το πότε θα πραγματοποιηθεί όμως γνωρίζουμε ότι θα λανσαριστεί από την πρώτη μέρα σε εκατοντάδες χώρες. 

Ο Cory Barlog, ο σκηνοθέτης του God of War 2018 και creative director του Ragnarök, είναι ένας από τους εκτελεστικούς παραγωγούς της νέας σειράς. Ο ίδιος προϊδέασε για τη συμμετοχή του σε ένα αινιγματικό tweet την Τετάρτη, λέγοντας ότι «θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να μάθουμε περισσότερα για τη σειρά.

Η τηλεοπτική μεταφορά του God of War είναι μόνο η τελευταία σε μια τεράστια σειρά προσαρμογών για το PlayStation που έχει στα σκαριά η Sony. Ίσως η μεγαλύτερη είναι η επικείμενη μεταφορά του The Last of Us από το HBO, η οποία κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου και πρόσφατα απέκτησε ένα νέο trailer. Άλλο περιεχόμενο που έρχεται σε μικρή και μεγάλη οθόνη την επόμενη χρονιά και βασίζεται σε βιντεοπαιχνίδια περιλαμβάνει τοTwisted Metal στο Peacock, μια ταινία Gran Turismo τον Αύγουστο του 2023 καθώς και τη τηλεοπτική σειρά Horizon Zero Dawn στο Netflix.

  • Like 2
  • Thanks 1