Η εταιρεία στοχεύει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Google Chrome στην παγκόσμια αγορά των browsers. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την είσοδο της Perplexity AI στην ανταγωνιστική αγορά των browsers, με στόχο να αντικαταστήσει την παραδοσιακή πλοήγηση με "agentic AI" που μπορεί να σκέφτεται, να ενεργεί και να αποφασίζει για λογαριασμό των χρηστών.
Σύμφωνα με στοιχεία της StatCounter, ο Google Chrome κατείχε μερίδιο 68% της παγκόσμιας αγοράς των browsers τον Ιούνιο, εδραιώνοντας τη θέση του ως το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο, πολύ μπροστά από το Safari, το Microsoft Edge και το Firefox.
Το Comet επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν ερωτήσεις, να εκτελούν εργασίες και να διεξάγουν έρευνα σε ένα ενιαίο περιβάλλον. O browser ενσωματώνει έναν βοηθό που μπορεί να συγκρίνει προϊόντα, να συνοψίζει περιεχόμενο, να κλείνει συναντήσεις και να μετατρέπει πολύπλοκες ροές εργασίας σε απλές εμπειρίες μέσω συνομιλιών.
Προς το παρόν, το Comet είναι διαθέσιμο σε συνδρομητές που πληρώνουν 200 δολάρια μηνιαίως για το Perplexity Max, με ευρύτερη πρόσβαση να αναμένεται μέσω προσκλήσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τρεις πηγές που μίλησαν στο Reuters, η OpenAI ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δικό της browser με τεχνητή νοημοσύνη τις επόμενες εβδομάδες, το οποίο επίσης θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Google Chrome.
Το πρόγραμμα περιήγησης της OpenAI στοχεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές περιηγούνται στο διαδίκτυο. Είναι σχεδιασμένο να διατηρεί ορισμένες αλληλεπιδράσεις των χρηστών εντός μιας εγγενούς διεπαφής συνομιλίας τύπου ChatGPT, αντί οι χρήστες να κάνουν κλικ σε ιστοσελίδες.
Αν υιοθετηθεί από τους 500 εκατομμύρια εβδομαδιαίους ενεργούς χρήστες του ChatGPT, το πρόγραμμα περιήγησης της OpenAI θα μπορούσε να ασκήσει πίεση σε ένα βασικό συστατικό της επιχείρησης διαφημίσεων της Google. Το Chrome αποτελεί σημαντικό πυλώνα της διαφημιστικής επιχείρησης της Alphabet, η οποία αποτελεί σχεδόν τα τρία τέταρτα των εσόδων της.
Τα προγράμματα περιήγησης με τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να αποτελούν μια αναδυόμενη τάση, καθώς εκτός από την Perplexity και την OpenAI, και άλλες startups όπως η The Browser Company και η Brave έχουν κυκλοφορήσει παρόμοιες εφαρμογές.
-
3
-
1
ΣΧΟΛΙΑ (19)
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώραΔημοσίευση ως Επισκέπτης
· Αποσύνδεση