Η FTX δεν θα διασωθεί τελικά από το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της.

Μία ημέρα μετά την πρόταση εξαγοράς του γνωστού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, η Binance δήλωσε ότι αποσύρει την πρότασή της αφού ανακάλυψε αρκετές οικονομικές ατασθαλίες στα βιβλία της εταιρείας.

«Ως αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου, καθώς και των τελευταίων ειδήσεων σχετικά με την περίεργη μεταχείριση κεφαλαίων των πελατών και τις έρευνες των αμερικανικών υπηρεσιών, αποφασίσαμε ότι δεν θα επιδιώξουμε μια πιθανή εξαγορά της FTX», έγραψε η Binance στο Twitter το απόγευμα της Τετάρτης. «Ο στόχος μας ήταν να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τους πελάτες της FTX με παροχή ρευστότητας, αλλά τα ζητήματα είναι πέρα από τον έλεγχο ή την ικανότητά μας να βοηθήσουμε».

Η πρόταση εξαγοράς που εγκαταλείφθηκε επισφραγίζει μια ταραχώδη εβδομάδα για την FTX. Στις 2 Νοεμβρίου, η Coinbase δημοσίευσε μια έκθεση που αποκάλυπτε ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων αντιμετώπιζε κρίση ρευστότητας. Στη συνέχεια ο CEO της Binance, Changpeng Zhao, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα πουλήσει tokens του κρυπτονομίσματος FTT της FTX, αξίας περίπου 529 εκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση που εξαφάνισε την αξία του κρυπτονομίσματος και ξεκίνησε μια δημόσια διαμάχη μεταξύ των ανταγωνιστικών ανταλλακτηρίων.

Ακόμη και όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η εξαγορά, η πιθανότητα να προχωρήσει η συμφωνία φαινόταν αβέβαιη, με τον Zhao να τονίζει τότε ότι η πρόταση δεν ήταν δεσμευτική. «Πρόκειται για μια εξαιρετικά δυναμική κατάσταση και αξιολογούμε την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο. Η Binance έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποσυρθεί από τη συμφωνία ανά πάσα στιγμή» δήλωσε την Τρίτη. Μέχρι το επόμενο πρωί, η The Wall Street Journal και η Coinbase με ξεχωριστές αναφορές υποστήριξαν ότι η Binance ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις προσπάθειeς διάσωσης της FTX.

Λιγότερο από μία ώρα αργότερα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ διερευνούσε την FTX για να διαπιστώσει αν η εταιρεία είχε προχωρήσει σε κακή διαχείριση των κεφαλαίων των πελατών της. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η SEC ερευνούν επίσης την Binance.

  • Like 2
  • Confused 1