Το Bitcoin, μαζί με τα περισσότερα κρυπτονομίσματα διανύουν κύκλο υποτίμησης. Ενδεχομένως να ανακάμψουν στο μέλλον, αλλά προς το παρόν όσοι ασχολούνται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θα «βάλουν στον πάγο» τις αγορές καρτών γραφικών ενώ ενδέχεται πολλοί από αυτούς να έχουν ξεκινήσει ήδη να πωλούν το hardware τους.

Επί του παρόντος ενδέχεται να αποτελεί προτεραιότητα για εκείνους η συγκέντρωση κεφαλαίων, ώστε να προβούν σε αγορές των επόμενης γενιάς καρτών γραφικών (στο 2ο μισό της φετινής χρονιάς). Η αγορά αναμένεται να κατακλυστεί -αν δεν έχει γίνει ήδη- από μεταχειρισμένες κάρτες γραφικών, κάτι που θα ασκήσει τεράστια πίεση στους κατασκευαστές καρτών γραφικών αναγκάζοντας τους να προβούν σε σημαντικές μειώσεις των τιμών των μοντέλων τους. Με αυτό τον τρόπο, οι NVIDIA και AMD θα καταφέρουν να προχωρήσουν σε εκκαθάριση των αποθεμάτων της τωρινής γενιάς για να κάνουν χώρο για την επόμενη γενιά.

1ezFWhzwPbRuQHFL.jpg

Με όλα τα παραπάνω, το χαμόγελο στα πρόσωπα των gamers φαίνεται πως θα επιστρέψει, οι οποίοι επιτέλους θα μπορέσουν να αποκτήσουν μία κάρτα γραφικών αρχιτεκτονικής Ampere ή RDNA 2 για να παίξουν τους τελευταίους τίτλους με υψηλή ποιότητα γραφικών και με υψηλά framerates και μάλιστα σε τιμές κοντά στην προτεινόμενη τιμή λιανικής.  

Η αξία του Bitcoin έχει καταρρεύσει σχεδόν κατά 60% από τα $65.000 τον Νοέμβριο του 2021 στα $27.915 περίπου. Και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας καρτών γραφικών που απαιτούν μεγάλα ποσά ενέργειας. Όσοι διαθέτουν φάρμες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την εξόρυξη και κατά πάσα πιθανότητα θα επιχειρήσουν να απαλλαγούν από ορισμένες από αυτές τις κάρτες γραφικών τώρα που η αξία τους διατηρείται ακόμα σε αποδεκτά επίπεδα. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των μεταχειρισμένων καρτών γραφικών και των ολοκαίνουργιων θα μειώσει τις τιμές και των δύο.

  • Like 9
  • Thanks 7
  • Haha 28
  • Confused 1