Κυκλοφόρησε σήμερα το Facebook 2.0 app για Android, το οποίο έχει ουσιαστικά αναπτυχθεί από την αρχή με ταχύτερες επιδόσεις και μειωμένους χρόνους φόρτωσης περιεχομένου. Για την ακρίβεια σύμφωνα με την ανακοίνωση του κοινωνικού δικτύου οι φωτογραφίες αλλά και οι δημοσιεύσεις στο Χρονολόγιο εμφανίζονται στο μισό περίπου χρόνο.

Μέχρι και την προηγούμενη έκδοσή της η εφαρμογή του Facebook χρησιμοποιούσε περισσότερο HTML5 κώδικα και λιγότερο εγγενή κώδικα, γεγονός στο οποίο αποδίδονταν οι καθυστερήσεις της. Η σημερινή αναβάθμιση έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου με εγγενή κώδικα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα σε μειωμένους χρόνους φόρτωσης περιεχομένου όπως η ροή δεδομένων, το Χρονολόγιο, οι φωτογραφίες και γενικότερα η πλοήγηση στα μενού. Επιπλέον εμφανίζεται μια μπάρα για τις νέες δημοσιεύσεις στη ροή δεδομένων, ανεξάρτητα σε πιο σημείο της βρίσκεται ο χρήστης.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε παρόμοια αναβάθμιση και για την πλατφόρμα του iOS, όπου χρησιμοποιήθηκαν επίσης εγγενή εργαλεία στη θέση του HTML5 με πολύ σημαντικές διαφορές στην ταχύτητα αλλά και στη γενικότερη αίσθηση της εφαρμογής.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε το Facebook 2 μέσα από το Google Play Store.

 

Link.png Site: facebook.com