Ένας νέος τρόπος όπως φαίνεται για να χωρίσει νόμιμα ένα ζευγάρι είναι το Facebook σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μανχάταν.

Σύμφωνα με τη New York Daily News, το συγκεκριμένο Δικαστήριο ενέκρινε την αίτηση μιας γυναίκας η οποία διαμένει στη Νέα Υόρκη, προκειμένου αυτή να προσκομίσει τις συνομιλίες μεταξύ της ιδίας και του λίαν συντόμως πρώην άντρα της στο Facebook, ως αποδεικτικά έγγραφα για την έγκριση του διαζυγίου της. Πιο συγκεκριμένα, επί τρεις βδομάδες ο ίδιος θα λαμβάνει τα μηνύματα που θα του στέλνει μέσω του κοινωνικού δικτύου η σύζυγός του, χωρίς να παίζει ρόλο αν θα τα διαβάσει ή απλά θα αρνηθεί να απαντήσει.

 

Μέχρι πρότινος, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης ο δικηγόρος του αιτούντος έπρεπε να παραδώσει ο ίδιος την αίτηση διαζυγίου στον/ην σύζυγο αφού πρώτα έπρεπε να κάνει την απαραίτητη έρευνα για να τον/την εντοπίσει, κάτι που αποτέλεσε αφορμή και για πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

 

Στην προκειμένη περίπτωση που ο σύζυγος είτε δεν έχει κάποιο σταθερό τόπο διαμονής ή εργασίας είτε απλά αποφεύγει την διαδικασία, η προσκόμιση των εγγράφων είναι απαραίτητη χωρίς όμως τις επίμονες προσπάθειες του αντιδίκου για την εύρεση του/της συζύγου.

 

Link.png Site: Engadget