Σημαντικές αλλαγές ανακοίνωσε χθες το Facebook στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου που διοργανώνει για προγραμματιστές.

 

Αναφέροντας μερικά αρκετά εντυπωσιακά στοιχεία όπως 400 εκατομμύρια μέλη και ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, το Facebook είναι χωρίς αμφιβολία το κέντρο των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το πρόεδρο του Facebook, Mark Zuckerberg, τα νέα εργαλεία που διαθέτει από σήμερα το Facebook στους προγραμματιστές μπορούν να κάνουν το Διαδίκτυο πιο κοινωνικό.

 

Μια από τις σημαντικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν χθες είναι η κατάργηση του Facebook Connect, του συστήματος με το οποίο ο χρήστης που επισκέπτεται κάποια συμβατή ιστοσελίδα μπορεί να συνδεθεί σ'αυτή χρησιμοποιώντας μόνο τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού που διατηρεί στο Facebook. Πλέον η διαδικασία αυτή αυτοματοποιείται αφού θα υπάρχει εντοπισμός του Facebook cookie χωρίς να ζητούνται τα στοιχεία σας.

 

Ως προέκταση αυτού του συστήματος, η πλατφόρμα του Open Graph επιτρέπει σε ιστοσελίδες αλλά και εφαρμογές web να εμφανίζουν εξατομικευμένες πληροφορίες και προσφορές, ακόμα και αν δεν έχουμε επισκεφθεί ξανά την ιστοσελίδα.

 

To Graph API επιτρέπει την πολύ εύκολη ενσωμάτωση των νέων εργαλείων σε κάθε ενδιαφερόμενη ιστοσελίδα. 'Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι το κουμπί «Like» ή στα ελληνικά «Μου αρέσει». Στο παράδειγμα του CNN.com, το συγκεκριμένο κουμπί βρίσκεται κάτω από κάθε άρθρο και πατώντας το βλέπετε παράλληλα και ποιος άλλος φίλος/φίλη σας έκανε το ίδιο.

 

Φυσικά με κάθε αλλαγή που γίνεται στο τρόπο λειτουργίας του Facebook, το θέμα του προσωπικού απορρήτου γίνεται πάλι επίκαιρο. Η εταιρεία πάντως δηλώνει ότι μόνο οι πληροφορίες που ο χρήστης επιλέγει να εμφανίσει δημόσια θα είναι αυτές που θα διαμοιράζονται μεταξύ της νέας πλατφόρμας.

 

Link.png Site: BGR