Ένα group του οποίου τα μέλη ζητούν από το Facebook να μεταφράσει τις σελίδες του στα ελληνικά έχει κάνει την εμφάνιση του τις τελευταίες εβδομάδες στην διάσημη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η συγκεκριμένη προσπάθεια, το όνομα της οποία είναι Greek Language on Facebook Petition, φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνους αρκετούς Έλληνες καθώς το group αριθμεί πάνω από 10.000 μέλη αυτή τη στιγμή. Δεν λείπουν δε οι χρήστες οι οποίοι δηλώνουν ακόμα και πρόθυμοι να βοηθήσουν στην διαδικασία της μετάφρασης, ενώ αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν θερμά την χρήση της ελληνικής γλώσσας, έναντι των greeklish, στις σελίδες του Facebook.

 

To επίσημο Facebook δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση, αν και αναμένεται τους επόμενους μήνες να διαθέσει το περιεχόμενο του σε περισσότερες γλώσσες. Θυμίζουμε πως η σελίδα αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Ισπανικά, με τα Γερμανικά να έχουν πάρει σειρά.

 

Η διαδικασία της μετάφρασης του Facebook γίνετε μέσα από ένα συγκεκριμένο application το οποίο ονομάζεται Translastions. To Facebook στέλνει ειδικά invitations συμμετοχής σε άτομα τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην μετάφραση του περιεχομένου της σελίδα και οι "μεταφράσεις" περνούν από έλεγχο πριν καταχωρηθούν επίση μα.

 

 

Link.png Site: Greek Language on Facebook Petition

Source.png Πηγή: away.gr