Τρεις περίπου μήνες μετά την ανακοίνωση του Facebook ότι οι χρήστες μηνιαίως του Messenger έφτασαν τους 900 εκατομμύρια, και επτά μήνες αφότου η εφαρμογή έφτασε τους 800 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως, η δημοτικότητα του Facebook Messenger συνεχίζει να ανεβαίνει.

Σήμερα, 1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν τον Facebook Messenger, και για να βάλουμε τα πράγματα υπό συγκεκριμένο πρίσμα, το WhatsApp πέρασε τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από επτά χρόνια, ενώ ο Messenger διατέθηκε τον Αύγουστο του 2011. Σήμερα, το Facebook χρησιμοποιούν σε μηνιαία βάση 1,65 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, και από την στιγμή που 1 δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν το Messenger, σχεδόν το 60% των χρηστών του κοινωνικού δικτύου χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο εργαλείο για την επικοινωνία τους. Το Messenger επίσης είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη εφαρμογή στο iOS, μετά την βασική εφαρμογή του Facebook και η έκδοση για Android της εφαρμογής έχει κατέβει περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο φορές.

 

Οι άνθρωποι επίσης χρησιμοποιούν τον Messenger για να τηλεφωνούν σε φίλους, συναδέλφους και στους αγαπημένους τους. Μάλιστα, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι για το 10% όλων των κλήσεων VOIP που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποιείται ο Messenger. Πέρα όμως από μηνύματα και φωνητικές κλήσεις, o Messenger χρησιμοποιείται και για την αποστολή φωτογραφιών, stickers και GIFs. Το Facebook λέει ότι περισσότερες από 17 δισεκατομμύρια φωτογραφίες διανέμονται με τον Messenger κάθε μήνα, και 22 εκατομμύρια GIFs διαμοιράζονται κάθε μέρα, κάτι που σημαίνει 254 GIFs το δευτερόλεπτο.

 

facebook-messenger-growth-graph%20%281%29.jpg

 

Όμως ο Messenger του Facebook χρησιμοποιείται –μετά την διάθεση μίας πλατφόρμας γύρω από το app- και από επιχειρήσεις και εμπόρους, για να μιλούν και να ανταποκρίνονται σε αιτήματα των πελατών τους με ένα τρόπο που φαίνεται οικείος στους τελευταίους, και από ότι φαίνεται και στον συγκεκριμένο τομέα, η πλατφόρμα του Messenger τα πηγαίνει περίφημα, με την έννοια ότι περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια μηνύματα σε μηνιαία βάση ανταλλάσσονται μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών, αριθμός που είναι διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι.

 

Καθώς η πλατφόρμα του Messenger ενισχύεται διαρκώς με νέα bots (ήδη υπάρχουν 18000), οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν δραματικά. Ήδη, παρατηρείται αύξηση 63% στα bots σε σχέση με τον Ιούνιο.

 

 

Link.png Site: VentureBeat