Την πρώτη του συνέντευξη μετά την εισαγωγή του Facebook στο χρηματιστήριο, έδωσε ο Mark Zuckerberg, συνιδρυτής και πρόεδρος της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Από την συνέντευξη η οποία έγινε στα πλαίσια του συνεδρίου TechCrunch Disrupt, βγήκαν αρκετές ειδήσεις και πληροφορίες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Facebook.

 

- Ο Mark Zuckerberg πιστεύει ότι το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος του Facebook ήταν η πίστη της εταιρείας στο ότι η HTML 5 είναι μονόδρομος στην ανάπτυξη των φορητών εφαρμογών. Όπως αποδείχθηκε, η HTML 5 ακόμα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις εγγενείς λύσεις και γι'αυτό η νέα εφαρμογή του iPhone επιλέχθηκε παρόμοια λύση με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

- Την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και η εφαρμογή για Android η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα νέα έκδοση πολύ πιο γρήγορη από την υπάρχουσα.

 

- Το να κυκλοφορήσει το Facebook δικό του κινητό τηλέφωνο, "απλά δε βγάζει νόημα" αφού το πολύ να πουλήσει 10-20 εκατομμύρια συσκευές, κάτι που αποτελεί ένα πολύ μικρό δείγμα των μελών του Facebook.

 

- Το πρόσφατα εξαγορασμένο Instagram έφτασε τα 100 εκατομμύρια χρήστες. Το Facebook επιθυμεί το Instagram να εξελιχθεί περαιτέρω χωρίς σκέψεις για ενσωμάτωση του στην πλατφόρμα του Facebook.

 

- Με 1 δισεκατομμύριο αναζητήσεις στην ιστοσελίδα του καθημερινά, η επέκταση του Facebook και σ'αυτόν τον τομέα είναι θέμα χρόνου. «Απλά ξύνουμε την επιφάνεια» στον τομέα των αναζητήσεων χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα» συμπληρώνοντας ότι δίνεται μια πραγματική ευκαιρία για την εταιρεία να κάνει κάτι αφού η αναζήτηση εξελίσσεται για να δίνει ένα σετ από απαντήσεις.

 

- 235 εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν παιχνίδια στο Facebook κάθε μήνα

 

- Η πορεία της μετοχής είναι «απογοητευτική» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν βοηθά στο καλό εργασιακό κλίμα». Πάντως ο Mark Zuckerberg πιστεύει ότι τώρα είναι η καλύτερη εποχή να δουλέψεις στο Facebook και να παραμείνεις εκεί».

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Mark Zuckerberg ακολουθώντας το παρακάτω σύνδεσμο

 

Link.png Site: Συνέντευξη Mark Zuckenberg @ Techcrunch Disrupt