Αντιμέτωπο με συλλογική αγωγή βρίσκεται το Facebook που σχετίζεται με την σάρωση προσωπικών και ιδιωτικών μηνυμάτων για διαφημιστικούς λόγους χωρίς την συγκατάθεση των χρηστών του.

Η Πρόεδρος ενός Δικαστηρίου στο Oakland, στην Περιφέρεια της California, Phyllis Hamilton κατέληξε στην απόφαση ότι η υπόθεση θα πρέπει να συνεχιστεί ως υπόθεση άσκησης συλλογικής αγωγής, επειδή η σάρωση προσωπικών μηνυμάτων για την συγκέντρωση στοιχείων για στοχευμένη διαφήμιση αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του.

 

Αν και υπάρχει πρόβλεψη στην νομοθεσία (μία εξαίρεση στον νόμο Federal Electronic Communications Privacy Act για παρακολουθήσεις από τους παρόχους υπηρεσιών που συμβαίνουν κατά τη συνήθη πορεία εργασιών), η Δικαστής ισχυρίζεται ότι το Facebook θα πρέπει να αποδείξει ότι οι πρακτικές του δεν παραβιάζουν την υπάρχουσα νομοθεσία.

 

Η μήνυση υποβλήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια, ωστόσο μόλις πρόσφατα έφτασε στο επίπεδο συλλογικής αγωγής. Με την μήνυση όλοι οι Αμερικανοί χρήστες ενδέχεται να αποζημιωθούν με έως και με $10.000 εφόσον απέστειλαν ή ελαβαν συνδέσμους μέσω του συστήματος private messaging του Facebook.

 

Link.png Site: The Next Web