Προσπαθώντας να αυξήσει τον αριθμό των βίντεο 360 μοιρών στην πλατφόρμα του, το Facebook παρουσίασε ένα reference design για μια high-end κάμερα και ανακοίνωσε τα σχέδιά του να το δημοσιεύσει στο GitHub, ως open-source project.

Το Facebook Surround 360 αξιοποιεί 17 κάμερες και συνοδεύεται από web-based λογισμικό, ώστε να πραγματοποιεί λήψη εικόνων σε 360 μοίρες και να τις ενώνει αυτόματα. Το Facebook δηλώνει ότι το συγκεκριμένο σχέδιο επιλύει μια σειρά από τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν σε αντίστοιχα προϊόντα και επίσης, προτρέπει τους κατασκευαστές να το αξιοποιήσουν για να κατασκευάσουν τις δικές τους κάμερες.

 

gallery_363048_2550_31981.jpg

 

Το σχέδιο περιλαμβάνει 14 κάμερες με ευρυγώνιο φακό γύρω από τη συσκευή, μια κάμερα με fish-eye φακό στο πάνω μέρος και δύο κάμερες στο κάτω μέρος. Οι πρώτοι δημοσιογράφοι που είχαν την ευκαιρία να δουν βίντεο που έχει τραβηχτεί με το Surround 360, δηλώνουν ότι το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό.

 

Το Facebook υποστηρίζει ότι το Surround 360 διαθέτει τον καλύτερο σχεδιασμό σε σχέση με αντίστοιχες κάμερες του είδους, ενώ ως σημαντικό παράγοντα παρουσιάζει και το γεγονός ότι το hardware και το software έχουν σχεδιαστεί για να συνεργάζονται απροβλημάτιστα.

 

gallery_363048_2550_28920.jpg

 

Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να λειτουργεί για αρκετές ώρες χωρίς προβλήματα υπερθέρμανσης, ενώ μπορεί να προσφέρει βίντεο ανάλυσης μέχρι και 8K. Σύμφωνα με το Facebook, τα υλικά που είναι απαραίτητα για την κατασκευή ενός Surround 360 κοστίζουν συνολικά $30.000.

 

Σύμφωνα με τον Chris Cox, chief product officer του Facebook, η εταιρεία δεν σκοπεύει να γίνει κατασκευαστής καμερών. Η προσπάθεια αυτή οφείλεται στην επιθυμία αύξησης των βίντεο 360 μοιρών στην πλατφόρμα του Facebook. Το Facebook αναμένεται να δημοσιεύσει τα σχέδια του Surround 360 στο GitHub το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Link.png Site: TheVerge