Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσίευσε το Facebook και πραγματοποιήθηκε από την Deloitte, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει παγκόσμια οικονομική επίδραση $227 δισεκατομμυρίων και έμμεσα συνέβαλε στην δημιουργία 4,5 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας το 2014.

"Στη μελέτη μας διαπιστώνεται ότι το Facebook συμβάλλει ενεργά στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, βοηθώντας να ξεκλειδώσουν νέες ευκαιρίες με την σύνδεση των ανθρώπων και των επιχειρήσεων μεταξύ τους, μειώνοντας τα εμπόδια στο marketing και τονώνοντας την καινοτομία" δήλωσε η Jolyon Barker, Global Managing Director of Technology, Media & Telecommunications της Deloitte.

 

Η Deloitte ισχυρίζεται ότι το Facebook συμβάλλει στην οικονομική δραστηριότητα μέσω των εργαλείων marketing, μέσω της πλατφόρμας εφαρμογών του καθώς και κίνητρα που δημιουργεί μεταξύ των χρηστών του να χρησιμοποιούν περισσότερο το mobile internet και υπηρεσίες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

 

Το Facebook έχει, όπως ήταν φυσικό, την μεγαλύτερη επίδραση στην οικονομία της Βόρειας Αμερικής με $104 δισεκατομμύρια όσο αφορά στην οικονομική δραστηριότητα, και κατόπιν στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική με $64 δισεκατομμύρια.

 

File.png Download: Η πλήρης αναφορά [PDF]

Link.png Site: Venture Beat