To Facebook ανακοίνωσε ήδη από τον Απρίλιο πως οι χρήστες του στην Ευρώπη θα πρέπει να "κατεβάσουν" την εφαρμογή Messenger αν θέλουν να συνομιλούν από το κινητό τους με τους φίλους τους μέσω του κοινωνικού δικτύου, αφαιρώντας τη δυνατότητα αυτή από την εφαρμογή του Facebook.

Σύμφωνα με νέες αναφορές χρηστών, η μετάβαση αυτή ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και για τους χρήστες του Facebook στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι μόλις ο χρήστης ανοίξει τα προσωπικά του μηνύματα μέσα από την εφαρμογή, το Facebook τον ενημερώνει σχετικά με το διαχωρισμό τους σε αποκλειστική εφαρμογή και τον προτρέπει να "κατεβάσει" και τη δεύτερη εφαρμογή.

 

Μόλις συμπληρωθούν οι 7 ημέρες, οποιαδήποτε αποστολή/παραλαβή προσωπικών μηνυμάτων και διεξαγωγή συζητήσεων με τους φίλους του, θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά από το Messenger. Η αρχική εφαρμογή θα συνεχίσει να ειδοποιεί τους χρήστες αν έχουν κάποιο αδιάβαστο μήνυμα στα εισερχόμενά τους αλλά δε θα μπορούν να το προβάλλουν στο κινητό τους χωρίς τη χρήση της εφαρμογής Messenger.

 

Η κυκλοφορία δυο εφαρμογών του Facebook αναφέρει η εταιρεία, επιτρέπει στους προγραμματιστές να επικεντρωθούν περισσότερο σε δυνατότητες και βελτιώσεις της κάθε μία εφαρμογής ξεχωριστά.

 

Link.png Site: re/code