Στα 87 εκατομμύρια, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 50 εκατομμύρια, ανέρχεται τελικά ο αριθμός των χρηστών του Facebook οι οποίοι έπεσαν θύματα κλοπής των προσωπικών δεδομένων τους από την Cambridge Analytica.

Αυτό ανακοίνωσε το κοινωνικό δίκτυο, προσθέτοντας ότι θα ενημερώσει άμεσα τους χρήστες για την παράνομη πρόσβαση στα στοιχεία τους εκ μέρους της συμβουλευτικής εταιρείας.

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ κάθε χρήστης θα λάβει μία από τις δύο μορφές ειδοποίησης. Αν υπήρξε θύμα, θα ενημερώνεται για την υποκλοπή των δεδομένων του από την Cambridge Analytica. Αν δεν η εταιρεία δεν έχει αντλήσει τα δεδομένα του, θα λάβει ένα μήνυμα στην κορυφή του news feed, με ένα link για την ενότητα διαχείρισης των εφαρμογών και των site στα οποία απέκτησε πρόσβαση μέσω του κοινωνικού δικτύου.

Στην ενημέρωση με την οποία γνωστοποιεί στους χρήστες ότι οι πληροφορίες τους αντλήθηκαν παράνομα από την Cambridge Analytica, το Facebook επίσης τους πληροφορεί ότι το site «This is Your Digital Life» έχει κατέβει. Επίσης γνωστοποιεί στους χρήστες ότι ένας από τους φίλους τους χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα μέσω του Facebook, παρόλο που δεν αποκαλύπτει το όνομά του.

ca_qps2x.png.jpeg.5ac6d464733dd1ba6361fedc2873db15.jpeg

Μετά την Cambridge Analytica το Facebook κατάργησε και τις AggregateIQ και CubeYou, οι οποίες χρησιμοποιούν παρόμοιες τακτικές. Ο «γίγαντας» των social media επίσης τροποποίησε ορισμένες από τις πρακτικές διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζει, ενώ αναδιατύπωσε τους σχετικούς κανονισμούς προκειμένου να γίνουν περισσότεροι κατανοητοί.

Εngadget

 

  • Like 1
  • Sad 1